Sådan installeres DSL WiFi på en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, om din bærbare computer har indbygget trådløs netværkssupport. Du kan se disse oplysninger op i computerens specifikationer eller brugsanvisning. Hvis du ikke har den bærbare computer manual, kan du bare finde ud af systemets funktioner på producentens hjemmeside. Hvis din computer ikke har indbygget trådløs understøttelse, skal du købe en ekstern WiFi-adapter eller et WiFi-kort. Adapteren er tilsluttet til den bærbare USB-port, mens kortet går til PCMCIA-porten på din bærbare computer.

Køb DSL-routerudstyr, hvis det ikke allerede leveres af din computer. WiFi-udbyder. I nogle tilfælde tilbyder din WiFi-netudbyder udstyret, mens du i andre tilfælde skal købe det separat. Udstyret omfatter selve routeren, en manuel, et Ethernet-kabel og en strømadapter.

p> 3.

Installer DSL router. Sæt det vigtigste internetkabel i routeren. Slut den ene ende af Ethernet-kablet til Ethernet-porten på din bærbare computer, og sæt den anden ende i din router. være en port, undtagen den, der er mærket 'WAN.' Tilslut DSL-routeren til et stikkontakt.

4.

Konfigurer routeren. Se DSL routerens manual for at finde ud af den standard IP-adresse, som routeren bruger. For eksempel bruger Linksys router 'http://192.168.1.1/', mens en Belkin-model bruger 'http: // 192.168.2.1/.'

5.

Open en webbrowser på din bærbare computer. Indtast IP-adressen i håndbogen i adresselinjen, og tryk på 'Enter'. Du bliver bedt om et brugernavn og et kodeord. Du kan simpelthen bruge 'Admin' som login og efterlad adgangskode feltet tomt. Klik nu på 'Internet Setup' og vælg din forbindelse fra en rulleliste. De fleste DSL-modemer er PPPoE, men hvis du ikke er sikker på disse muligheder, skal du spørge din internetudbyder.

6.

Identificer routeren ved at indstille SSID (Service Set Identifier) , som i grunden er navnet på netværket. Skift kodeordet for at gøre det utilgængeligt for andre mennesker, der kan få adgang til dine WiFi-signaler på deres bærbare computere. Krypter WiFi-forbindelsen vha. WEP-nøgle (trådløs krypteringsprotokol). Klik på fanen 'Trådløs sikkerhed' i dit webbrowservindue. Indtast en adgangskode, og klik på 'Generer'.

7.

Genstart din bærbare computer og installer de nødvendige drivere til WiFi-adapteren eller WiFi-kortet. Driverne findes i den cd, der følger med pakken. Dette trin er unødvendigt, hvis din bærbare computer har indbygget WiFi-support.

8.

Højreklik på ikonet 'Trådløs forbindelse' på proceslinjen. I Windows 7 er dette ikon en lille gul stjerne lige ved siden af ​​uret; I Windows Vista har ikonet fire søjler med en rød X, der blinker skiftevis. I Windows XP er WiFi-ikonet en enkelt skærm med en X.

9.

Klik på 'Opret forbindelse til et netværk' (i Windows Vista) eller 'Se ledige trådløse netværk '(i Windows XP). I Windows 7 vises en liste over tilgængelige netværk sammen med en menu, når du højreklikker på ikonet på proceslinjen.

10.

Find din WiFi-forbindelse s SSID fra liste over tilgængelig forbindelse. Hvis du ikke finder netværksnavnet her, fortsæt du til trin 11. Hvis du kan finde netværksnavnet på listen, skal du vælge navnet og klikke på knappen 'Connect'. Din bærbare computer vil derefter tage en få sekunder for at få adgang til det trådløse netværks IP-adresse. Den bærbare computer genkender netværket og tilslutter din bærbare computer til internettet.

11.

Klik på 'Egenskaber' i vinduet Status for trådløst netværk. Vælg fanen 'Trådløse netværk'.

12.

Klik på 'Tilføj' og derefter 'Konfigurer', når netværkets navn vises på listen Tilgængelige netværk.

13.

Indtast SSID og WEP-nøglen til netværket. Netværket vises derefter i listen Tilgængelige netværk, og du vil kunne oprette forbindelse til internettet ved at klikke på knappen 'Connect'.

Tips og advarsler

  • For at gøre installationen let, køb en netværksadapter fra den samme leverandør, der har fremstillet din trådløse router. Begge komponenter er kompatible, og installationen vil være problemfri.
  • Det vigtigste ved enhver bærbar computer er dens bærbarhed. Men uden DSL WiFi på din bærbare computer påvirkes bærbarheden og mobiliteten af ​​den bærbare computer betydeligt, da du ikke kan bære den rundt, mens den har forbindelse til internettet. Det er vigtigt at installere DSL WiFi korrekt. Når du har konfigureret DSL routerindstillingerne korrekt, er installation af WiFi på din bærbare computer en simpel opgave.