Sådan konfigureres Spanning Tree Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn kommandolinjens grænseflade (CLI). Netværksgrænseflader (som routere) kører på et operativsystem kaldet IOS, som styres af en tekstbaseret CLI, som giver dig mulighed for at skrive kommandoer og indstille parametre.

Skriv 'cmd' i 'Start' u0026 gt; 'Kør' og tryk Enter for at åbne kommandoprompten. Skriv 'telnet interface\_ip', hvor 'interface\_ip' er IP-adressen (f.eks. 123.45.67.8) af den enhed, du vil oprette forbindelse til. Indtast login og adgangskode, når du bliver bedt om det. Dette åbner CLI for enheden.

Du skal være i den privilegerede EXEC-tilstand for at konfigurere STP. For at gøre dette skal du skrive 'aktiver' i CLI.

Skriv 'configure terminal' for at indtaste den globale konfigurationsfunktion.

2.

Indtast interface konfigurationstilstand. Skriv følgende kommando: 'interface {dot11radio number}' (for at indtaste grænsefladekonfigurationstilstand for radiointerfaces eller undergrænseflader) eller 'interface {fastethernet number}' (for at indtaste interfacekonfigurationstilstand for Ethernet-grænseflader eller -interfaces), hvor 'nummer' er enhedens grænsefladenummer.

3.

Tildel grænsefladen til en bestemt brogruppe. Skriv 'bro-gruppe nummer', hvor 'nummer' er et brogruppe nummer mellem 1 og 255.

4.

Modvir automatisk deaktivering af Spanning Tree Protocol. Skriv 'ikke bro-gruppenummer spænder-deaktiveret', hvor 'nummer' er brogruppenummer.

5.

Skriv 'exit' for at afslutte grænsefladekonfigurationsfunktionen og returnere til den globale konfigurationsmodus.

6.

Aktiver Spanning Tree Protocol for brogruppen. Skriv 'bridge nummer protokol ieee', hvor 'nummer' er bro gruppe nummer. Gentag denne kommando for hver brogruppe, du oprettede med kommandoen 'brogruppe'.

7.

Tildel en prioritet til hver brogruppe ved at skrive 'bro nummerprioritet pr\_number' hvor 'pr\_number' er prioritetsnummeret. Dette trin er valgfrit. Broen med den laveste prioritet bliver spændingstræet.

8.

Skriv 'ende' for at afslutte den globale konfigurationsfunktion.

9. < / p>

Bekræft dine indstillinger ved at skrive 'Vis spændingstræbro'.

10.

Gem dine indstillinger i startkonfigurationsfilen ved at skrive 'copy run-config opstart-config.' Dette trin er valgfrit.

Spanning Tree Protocol (STP) er en Layer 2 linkhåndteringsprotokol, der sikrer, at der kun er en vej mellem to noder på et netværk. Dette forhindrer looping i netværket, der fører til noder, der modtager dublette meddelelser. Spanning Tree Protocol definerer en rodbro og en sti fra roden til alle enheder i netværket. Som standard er Spanning Tree Protocol deaktiveret. For at konfigurere STP skal du tildele grænseflader til brogrupper. Du skal muligvis også aktivere og indstille STP-prioriteten for hver brogruppe.