Sådan opretter du en FTP-server i Ubuntu

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer pakken 'vsftpd'. Du kan installere pakken via Synaptic-pakkeadministratoren eller ved at skrive 'sudo apt-get install vsftpd' fra kommandolinjen.

2.

Åbn et terminalvindue. Terminalvinduet findes under afsnittet 'Tilbehør' i hovedvinduet 'Programmer'.

3.

Skriv kommandoen 'sudo gedit /etc/vsftpd.conf' til åbne vsftpd konfigurationsfilen i den gedit tekst editor.

4.

Find linjen som siger 'anonymous\_enable = YES' og skift det til 'anonymous\_enable = NO' hvis du vil Tillad brugere andre end anonyme brugere at få adgang til FTP-serveren.

5.

Find linjen der siger '# local\_enable = YES' og fjern '#' i begyndelsen af linje for at tillade lokale brugere at logge ind på FTP-serveren.

6.

Find linjen der siger '# write\_enable = YES' og fjern '#' i begyndelsen af linje for at tillade brugere at uploade til FTP-serveren.

7.

Tilføj linjen 'chroot\_local\_user = YES' til filen for at begrænse lokale brugere til deres hjemmekataloger.

8.

Find linjen der siger '# anon\_upload\_enable = YES' og fjern '#' i starten af ​​linjen for at give anonyme brugere mulighed for at uploade fil es til serveren.

9.

Gem og luk 'vsftpd.conf' filen.

10.

Skriv kommando 'sudo /etc/init.d/vsftpd start' for at genstarte FTP-serveren.

Tips og advarsler

  • Ændring af standard FTP-konfigurationsindstillinger reducerer serverens sikkerhed. Skift kun de muligheder, der er nødvendige for dine brugere.
  • En FTP-server (File Transfer Protocol) tillader brugere at overføre filer til og fra en computer (server). Ubuntu Linux desktop distribution kommer ikke med en FTP-server som standard aktiveret. Pakken vsftpd er tilgængelig fra Ubuntu-softwarelageret (se Ressourcer) og er den FTP-server, der anbefales af Ubuntu. Det er en sikker FTP-server, der, medmindre den er konfigureret forskelligt, kun tillader anonym FTP-adgang til serveren og begrænser de anonyme brugere til kun at downloade filer.