Bluetooth Fordele u0026 Ulemper

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Bluetooth er en af ​​de mest bekvemme udviklinger inden for trådløs teknologi. Bluetooth-brug er steget over tid fra mobiltelefoner, headset, laptops, printere og musikafspillere til HD-tv. Som alle andre teknologier har det dog fejl.

Nem adgang

I modsætning til et trådløst lokalnetværk (LAN) behøver Bluetooth ikke nogen konfiguration til at starte en forbindelse og udføre filoverførsler. Derfor er Bluetooth er et godt alternativ til forretningsmiljøer, hvor der bruges trådløse filoverførsler. I bærbare computere er oprettelse af en trådløs forbindelse lige så nem som at trykke på Bluetooth-genvejen eller genvejstasten.

Sikkerhed

Bluetooth-forbindelsen kan etableres sikkert uden interferens fra ukendte enheder ved at indtaste et identifikationsnummer for forbindelsen. Brugeren af ​​masterenheden - den der starter forbindelsen - kan vælge at indtaste en pinkode, der skaber den sikre brugsløkke.

Kontrol

Medmindre en enhed allerede er parret til din enhed, har du mulighed for at acceptere eller afvise forbindelsen og filoverførslen. Dette forhindrer unødige eller inficerede filer fra ukendte brugere i at overføre til din enhed.

Fri adgang

Adgang til en Bluetooth-enhed koster ikke penge; alt hvad du behøver, er Bluetooth-funktionen.

Hastighed

Bluetooth har en ulempe, når det kommer til fildelingshastighed. Sammenlignet med op til 4,0 Mbps overførsel af infrarødt kan Bluetooth kun nå op til 1,0 Mbps, hvilket betyder at det overfører filer langsomt. Ved overførsel eller deling af større filer på en længere afstand er anden trådløs teknologi - som infrarød - bedre.

Internet

Bluetooth anbefales ikke til oprettelse af internetforbindelser på grund af den begrænsede overførselshastighed. En LAN-forbindelse er mere effektiv.