Den bedste godkendelsesmetode

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Adgangskoder

Den mest udbredte type autentificering er brugen af ​​adgangskoder. Ifølge artiklen 'Hvad er godkendelse?' På SearchSecurity.TechTarget.com kræver adgangskodebeskyttede netværk brugen af ​​en 'logon' adgangskode, en række bogstaver og / eller tal, som kun dig og en netværksadministrator kender. Ofte vil du blive bedt om at ændre dit kodeord efter en periode for at opretholde sikkerheden. Et problem med adgangskoder er imidlertid, at de ofte bliver glemt, undertiden let gæt eller påvist ved brug af tastetrykoptagelsesprogrammer.

Biometrics

Et stort fremskridt i autentificeringsmetoder er brugen af ​​biometri, enheder og applikationer, som kræver verifikation af fysiologiske eller adfærdsmæssige handlinger. Ifølge artiklen 'Introduktion til biometri' på Biometrics.org analyserer biometriske enheder ansigter, fingeraftryk, håndformer, håndskrift, iris, retinaer, stemme og i nogle tilfælde fordeling af vene. Hvad der gør biometriske enheder til en af ​​de bedste typer af godkendelsesenheder er, at det er svært at replikere en persons persons stemme eller retinamønster og derfor holde information beskyttet mod ubudne personer. Artiklen siger også, at biometriske godkendelsesmålinger også er lettere for folk at bruge i stedet for at huske et kodeord eller et personligt identifikationsnummer.

Bestemmelse af, hvad der er bedst

For at bestemme hvilken autentificeringsmetode der passer bedst for dig, bør du først afgøre, hvad du vil bruge sikkerhedsforanstaltningen til. Hvis du f.eks. beskytter højt klassificerede fysiske data som rapporter, laboratorieresultater eller prototyper, vil du sandsynligvis gerne bruge retinalscanning eller irisscanning-autentificeringsenheder som blodmønstre skibe i retinaer og iriser er individuelt unikke og næsten umulige at replikere. Biometriske apparater til facial, iris og retina kan nemt installeres i en væg eller dør for at sikre et helt rum eller en del af en bygning. Mindre sikrede metoder som fingeraftryk eller håndskrift Scannere er især nyttige til sikring af en personlig computer eller et flashdrev, da disse enheder er tilgængelige i bærbare formater. Autentificering er en sikkerhedsproces, hvormed elektronisk information er beskyttet. I human resources-feltet bruges autentificeringsenheder til registrering af medarbejdernes tilstedeværelse og tid ind / timeout. Autentificeringsmetoder varierer afhængigt af hvilken type information du forsøger at sikre, hvor den sikres og hvem der har adgang disse oplysninger.