Ethernet: Hub Vs. Kontakt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Om hubs

Hubs er som en simpel form for en switch. En hub tager den ene enhed sender over netværket og distribuerer automatisk disse oplysninger til alle de andre enheder, der er tilsluttet det samme hub. Mens destinationsenheden er den eneste enhed, der kan se på oplysningerne, modtager de andre enheder det uanset.

Om switches

Switches kan betragtes som et smart hub. I stedet for at distribuere hver pakke til hver enhed på et netværk, ser en switch på afsender- og destinationsenhederne og forbinder kun de pågældende enheder i pakkeoverførslen. Tænk på dit hjemmenetværk. Du har sikkert et modem og måske en router (enten kabel eller trådløs). Router er stort set bare et udtryk for en lilleskifter, så når en enhed på din router beder om en pakke, forbliver de andre enheder upåvirket.

Hastigheder

At være en smart version af et hub, en switch kan Hold båndbreddehastigheder med et maksimalt antal ikke kun på tværs af hele netværket, men også for hver enhed. På den anden side, da hubber distribuerer pakkedata til hver enhed i både indgående og udgående operationer, er der en stor mulighed for pakkekollision, hvilket får båndbredden af ​​hele netværket til at aftage. I modsætning til omskiftere har hubber en sat båndbredde for hele netværket og ikke hver enkelt enhed.

Omkostninger

Hubs plejede at være langt mere overkommelige end switche, men nu er priserne faldet til det punkt, hvor en grundlæggende switch ville være bedre til et netværk end et nav. Priserne kan variere afhængigt af mængden af ​​indgående og udgående porte på enten switchen eller navet. Det er også nødvendigt at tilføje ekstra hub eller switch, som f.eks. Indbyggede Ethernet-standarder og indbyggede netværksstyringsmetoder.

Netværkskonklusioner

Det ser ud til, at en switch ville være åbenlys valg over det mindre teknisk avancerede nav. Endnu har nogle netværk allerede hubs, og det er bedre at bare forbinde navene til en central switch i stedet for at erstatte dem alle individuelt for at øge netværkshastighederne. Et nyt netværk kan være en fordel ved kun at købe switche frem for at købe nogen hubs overhovedet. Afgørelsen afhænger af dine økonomiske muligheder, størrelsen af ​​dit netværk og hvad netværket allerede har i det. Hubs og switche bruges til at forbinde enheder og computere i lokale netværk eller LAN'er inden for en kommerciel indstilling. En switch kan betragtes som en mere robust form af en husstandsrouter. Et hub er en ældre enhed, der virker til at opdele en Ethernet-forbindelse uden at bestemme bestemte indkommende eller udgående destinationer.