Fordelene ved Single Mode Fiber

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et fiberoptisk kommunikationssystem anvender tynde tråde af glas til dataoverførsel. De to hovedtyper af fiberoptiske kabler, der bruges til at transmittere information, er multi-mode og single mode fiber. De bruger lysenergi til at rejse ned en enkelt eller flere glasfibre. En single mode fiber (SMF) er en integreret komponent i et fiberoptisk netværk. Det er en type fiberoptisk kabel, der tillader transmission af en enkelt fil med lys. En single mode fiber har en 9-micron (9 u0026 # xB5; m) diameter kerne, der kan understøtte Gigabit Ethernet dataoverførsel op til 10 kilometer i afstand. Der er forskellige typer single mode-fibre, herunder cutoff-skiftet fiber, lavt vandtoppfiber, dispersionsforskydt fiber og ikke-nul dispersion skiftet fiber.

Større båndbreddekapacitet

Et single-mode fiberoptisk kabel understøtter større båndbredde end et multi-mode fiberoptisk kabel. Det primære formål med et fiberoptisk kabel (eller et hvilket som helst kommunikationssystem) er at tillade det maksimale antal eller bits data, der skal overføres mellem afsenderen og modtageren med de færreste fejl. Den smalle kerne i single mode-fibre begrænser dispersionen / forvrængningen af ​​lyset (eller 'multi-path' -effekten) og derved øger kabelbåndets båndbredde.

Anvendes til længere afstande

Single-optiske fiberoptiske kabler bruges til at konfigurere WAN, Metropolitan Area Networks (MAN) og campusnetværk. De understøtter en transmissionsafstand op til 50 gange større end en multi-mode fiber. En SMF er typisk ansat til langdistance datatransmission.

Begrænset datadispersion u0026 amp; Ekstern forstyrrelse

Lysstråler går parallelt med aksen i kernen i single mode fiberen. Dette er i modsætning til et multi-mode fiberoptisk kabel, som tillader lysstråler at komme ind fra alle vinkler og retninger. SMF's single entry-mode begrænser lysdispersion, hvilket igen eliminerer datafild og øger dataoverførselshastighederne. Et enkeltmodekabel er immun mod ekstern støj, herunder elektromagnetisk interferens (EMI) og radiofrekvensinterferens (RFI).

Forøgede transmissionshastigheder

Single-optiske fiberoptiske kabler tilbyder større transmissionshastigheder på grund af deres øgede båndbreddekapacitet og minimeret ekstern interferens. En enkelt streng af fiberoptisk kabel kan understøtte op til 10 Gb / s (Gigabit dataoverførsel per sekund).