Gateway Vs. Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløs

Begge gateways og routere bruges til at give et trådløst signal til dit hjem. Begge vil tillade, at flere trådløse enheder kan oprette forbindelse til internettet.

Kablet

Et flertal af routere har normalt mindst fire ekstra ethernet-porte for at tillade tilslutning af fire forskellige computere eller andre kablede enheder. Nogle gateways tilbyder også denne funktion, men nogle tillader kun en kablet computer ud over trådløs.

Sikkerhed

Når du opretter et trådløst netværk i hjemmet, er det vigtigt at kunne sikre det. Begge enheder tilbyder denne funktion.

Konfiguration

Konfiguration af en gateway eller en router er stort set udført på samme måde. Du skal bruge en computer til at oprette forbindelse til enheden ved hjælp af internetprotokoladressen og loginoplysningerne i manualen.

Fildeling

Når du bruger flere computere på et netværk, tillader både gatewayen og routeren de computere at overføre oplysninger mellem hinanden uden at skulle uploade eller downloade noget via internettet.

Stand Alone

Den væsentligste forskel mellem en router og en gateway er, at den ene er en stand-alone enhed, og den anden er ikke. En router vil kræve en forbindelse til et kabel eller DSL modem for at tillade internetadgang. En gateway er i det væsentlige et modem og en router kombineret til en enhed, og har ikke brug for et modem til at oprette forbindelse til internettet. En fordel ved dette er, at en gateway vil have mindre ledninger og optage mindre plads end at have to enheder. Ulempen er, at hvis gatewayen stopper med at arbejde, vil du helt miste din evne til at oprette forbindelse til internettet, mens hvis en router stopper med at arbejde, kan du altid fjerne den og tilslutte direkte til modemmet. Gateways og routere er to forskellige enheder, der anvendes i hjemmenetværk. Selv om de to enheder er næsten identiske med det, de leverer til et hjemmenetværk, er der en stor forskel.