Opkald Vs. DSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opkaldt

Som navnet antyder, opretholdes en opkaldsforbindelse kun for begrænset tidsvarighed. Nogle gange kaldes 'switched lines' kan opkaldsoptagelser enten manuelt eller automatisk initialiseres af en enhed - i de fleste tilfælde et modem.

Abonneret

DSL er en dedikeret forbindelse, som altid er på plads. Denne forbindelse er lejet eller udlejes fra et telefonselskab.

Tilslutningshastigheder

Opkaldshastigheder er generelt 56 kbps og påvirkes af 'støjende' miljøer, hvilket betyder at opkald kan påvirkes af udslip af elektriske og magnetiske interferenser ved elektrisk udstyr. DSL, derimod, kan nå hastigheder på op til 8 Mbps. DSL-teknologi gør det også muligt at eliminere 'støj', transmittere data på trods af forstyrrelsen.

Streaming

Opkaldsforbindelser er ude af stand til at levere levende data (data i realtid, f.eks. Internetradio), i modsætning til DSL, hvilket er egnet til at levere data i realtid og livechat.

Telefonadgang

Mens en opkalds altid bruger en telefonlinje, har DSL ikke brug for en telefonlinje. DSL kan bruge en hvilken som helst kobbertrådstilslutning, herunder telefon kobbertråd. Opkald er en internetforbindelse, der kører 56 kbps eller lavere. Forbindelsen hogs telefonlinjen, og både internetforbindelsen og telefonlinjen kan ikke fungere samtidig. Digital abonnentlinje (DSL) er en bredbåndsforbindelse, der kører ved flere hundrede kilobytes pr. Sekund (kbps) til flere megabyte og forbinder ikke telefonlinjen.