Pålidelige metoder til identifikation og godkendelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Adgangskoder

Adgangskoder er en almindelig metode til at identificere og godkende en bruger, der ønsker at logge på et sikkert system eller netværk. Adgangskoder kræver generelt brugen af ​​en række bogstaver, tal og / eller symboler, der skal være unikke for brugeren. Problemet med adgangskoder er imidlertid at huske mange af dem kan være udfordrende, og de kan let 'revnet' eller få adgang til uautoriserede personer. For eksempel hedder Sarah Granger's artikel 'Den enkleste sikkerhed: En vejledning til bedre adgangskodepraksis', at uautoriserede personer kan bruge computerprogrammer til at afdække et kodeord eller endda kan lade sig gøre at være en it-professionel og bede om dit kodeord. årsag, selvom adgangskoder kan være en pålidelig metode til at identificere og godkende adgang til et computersystem, skal du oprette et kodeord, der er svært at gætte. En kombination af store og små bogstaver og tal i en serie på otte eller flere tegn er den mest sikre.

Fingeraftrykslæser

En mere pålidelig metode til identifikation af godkendelse er brugen af ​​fingeraftrykslæsere eller fingeraftryksscannere. Disse enheder scanner de unikke hvirvler og linjer af dine fingeraftryk, så du får adgang til en computeriseret sikkerhedssystem eller computer. Ifølge artiklen 'Glemt dine adgangskoder?' Prøv at bruge dit hjerte 'af MSNBCs Dan Frommer, er fingerprint læsesikkerhedsprogrammer blevet utroligt populære, og en million laptops med indlejrede fingeraftryksscannere er blevet solgt siden deres produktion (fra 2010). For at holde computerens operativsystem sikkert ved hjælp af en fingeraftrykslæser, skal du købe en USB-fingeraftryksscanner, som kun tillader dig adgang til dit system.

Ansigts- og stemmegenkendelse

Flere avancerede biometriske sikkerhedssystemer er ansigts- og stemmegenkendelse enheder. Disse enheder måler dine ansigtsegenskaber eller lyden af ​​din stemme for at give dig adgang til et bygnings- eller computersystem. Ansigts- og talegjenkendelsesprodukter er yderst pålidelige med hensyn til godkendelse og identifikation, men der har været nogle udbredte problemer med ansigtsgenkendelse software. Ifølge artiklen 'Ansigtsgenkendelsessystemer' fra GlobalSecurity.org, 'Facial scans er kun så gode som det miljø, de er samlet i.' Derfor skal du, når du anvender ansigtsgenkendelsessystemer til identifikation og godkendelse, passe på brug korrekt belysning og afstand, når du tager det oprindelige billede, som softwaren sammenligner dit ansigt med, til. Artiklen 'Voice Verification' på GlobalSe curity.org hævder også, at stemmegenkendelse software også har sine problemer. For eksempel kan ændringer i tone- og talhastighed gøre din stemme uigenkendelig til systemet, selvom det stadig er din stemme. For at forhindre disse problemer skal du holde din stemme ens, hver gang du har brug for adgang til systemet. Metoder til identifikation og godkendelse bruges til at beskytte fysisk og digital information. Enkle metoder til identifikation af godkendelse omfatter adgangskoder og signaturlæsere, mens mere komplekse metoder involverer avancerede biometriske enheder som fingeraftryk, retinale og iris-scannere eller ansigts- og talegenkendelse software.