Sådan beskytter du dig selv og forhindrer identitetstyveri

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Alle computere skal have en robust firewall installeret, helst et produkt som Norton eller Macafee. Hvis du ikke har en, vil din computer sandsynligvis blive inficeret inden for få minutter på internettet. Der er også gratis firewall-programmer, men de er ikke så ofte opdaterede og giver dermed mindre beskyttelse. En hardware firewall som en cisco pix er en endnu bedre løsning, men det er ikke praktisk for alle.

2.

Når du har installeret en firewall, skal du bruge et antivirusprogram som Norton eller AVAST. Igen er der gratis versioner, men de har normalt en vis reduktion i funktioner. De fleste AV-software kræver, at du køber en årlig licens. Hold det opdateret.

3.

Sørg for, at dit operativsystem er opdateret med alle de nyeste patches installeret. Lad xp eller vista indstilles til automatisk at downloade og installere de nyeste Windows-opdateringer. Hold enhver anden software som Adobe PDF og browser software opdateret.

4.

I Vista skal du tænde for Brugerkontokontrol. Dette vil forhindre, at software gør uautoriserede ændringer i vinduets indstillinger.

5. < / p>

Nogle internet sikkerhedssoftware giver dig mulighed for at indtaste personlige oplysninger i et 'locker'. Disse oplysninger overvåges af softwaren og forhindres i at forlade dit system. Dette forhindrer utilsigtet tab af personlige data. Brug denne funktion, hvis din anti-virus / anti-trojan-software har den tilgængelig.

6.

Sluk Javascript i din browser undtagen for pålidelige websteder, der kræver det. Mange websteder bruger javascript til at kapre browseren og for at narre brugeren til at opgive personlige oplysninger. Firefox og nogle andre browsere har også en phishing-site detektor, der skal aktiveres. Dette virker kun, hvis webstedet allerede er blevet rapporteret til den ønske om forfalskningsdatabase, som den forespørger om. Alligevel er det en vis beskyttelse. Identitetsstyveri opnås normalt ved at lokke folk til en falsk hjemmeside og få offeret til at indsende personlig information i en formular.

Skriv webadresser til vigtige websteder i din browser s position bar. Ikke afhængig af at klikke på et link for at gå til din bank eller andet vigtigt websted.

8.

Indstil dit e-mail-program for at scanne efter vira og tillade kun tekst .Html-e-mail kan bruges til at stjæle information på en række måder. Ved download af e-mail skal du være omhyggelig, når du accepterer vedhæftede filer. Nogle udbytter kræver kun, at du accepterer en vedhæftet fil for at kunne kompromittere din maskine. Den samme forsigtighed bør udøves med instant messaging-programmer som yahoo.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at din trådløse forbindelse er krypteret, at kriminelle kan snuse luftbølgerne og gribe personlige data fra dit hjemmenetværk. < / li> Forebyggelse af identitetstyveri er blevet kritisk i alderen på internettet, hvor værdifulde personoplysninger hurtigt kan stjæles. Denne artikel beskriver flere trin for at forhindre identitetstyveri og reducere risikoen for virus- eller trojanske infektioner fra internettet.