Sådan fejlfindes et Arris Modem 502G

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Lys og kabler

1.

Kontrollér status for lysene på modemets forside. Strømlampen vil altid være tændt, og 'Online' -lyset vil være fast, hvis du har forbindelse. Status 'Link' og 'Telefon' kan blinke intermitterende, hvis den er tilsluttet. Hvis de alle blinker på samme tid, kan du have mistet synkronisering med din internetudbyder (ISP). Hvis de er slukket, har du mistet strøm til dit modem, både elektrisk og batteri.

2.

Brug spidsen af ​​en blyant eller en anden ikke-metallisk genstand, og tryk på nulstillingshullet, som er placeret på bagsiden af ​​modemet mellem din Ethernet-kabelport og porten til dit telefonkabel for at genoprette synkronisering. Dette vil genstarte modemet og tillade det at forsøge en ny forbindelse med din internetudbyder. Unplugging dette modem vil ikke nulstille det i de fleste tilfælde, da det har en backup af batteriet.

3.

Sørg for, at netledningen er tilsluttet både i modemets bagside og væg sikkert. Hvis du bruger en stikkontakt, skal du kontrollere, at den også er tændt.

4.

Kontroller dine kabler, hvis lysene bliver stabile, men du har stadig telefon eller Internet-problemer. Ethernet-ledningen (ligner en stor telefonledning) skal klikkes i porten på både din computer og dit Arris-modem. Kontroller, at ledningsledningen er skruet fast til fingerspænding.

5.

Kontroller, at din telefonledning er sat helt ind i både din telefon og dit modem, for problemer med din telefon. Hvis du kun har en telefonlinje / nummer, skal du kontrollere, at ledningen kun klikkes på 'Tel 1/2' -porten.

Lys og kabler Fine - Ingen internet

1

Prøv at genstarte hele systemet, når lys og ledninger ser ud til at være som de skulle være, og du har stadig internetproblemer.

2.

Sluk din computer og enhver router eller hub, du er knyttet til modemet.

3.

Nulstil modemet, som i ovenstående lys og kabler, og lad lysene stabilisere sig normalt mønster. Bemærk: Linklampen viser ikke en forbindelse på nuværende tidspunkt.

4.

Tænd for din router eller hub og lad lysene på den blive normal igen.

5.

Tænd computeren igen. Når du har genstartet fuldt ud, skal du tjekke for en internetforbindelse.

Tips og advarsler

  • Kontakt din tjenesteudbyder for at få fejlfinding af din forbindelse. De vil som regel sende en tekniker.
  • Problemer med Arris 502G-modemet kan betyde, at du ikke har nogen internet- eller telefonservice. Arris TM502G er et telefonmodem, der anvendes af flere kabel-internetudbydere til internet- og Voice over Internet Protocol (VoIP) telefontjeneste. At vide nogle grundlæggende fejlfinding kan gemme et opkald til en tekniker.