Sådan forbinder du en pc til en bærbar computer ved hjælp af en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløs forbindelse

1.

Tilslut routeren til en strømkilde. Hvis du har et modem til DSL eller kabel, skal der være et enkelt ethernet-kabel, der løber fra det til internetporten på din router.

2.

Find portene på din router . En typisk router har fire placeret på bagsiden af ​​enheden.

3.

Slut et enkelt ethernet-kabel til en af ​​portene på routeren. Tilslut den modsatte ende til din pc.

4.

Slut et andet ethernet-kabel til en anden port på routeren. Tilslut den modsatte ende til din bærbare computer.

Trådløs forbindelse

1.

Slut din router til en strømkilde. Hvis du har et modem til DSL eller kabel, skal der være et enkelt ethernet-kabel, der løber fra det til internetporten på din router.

2.

Slut pc'en til din trådløse Internet. Denne proces varierer, afhængigt af om du er på Windows eller OS X. På OS X klikker du på det trådløse ikon (det ser ud som en række buede stave) i menulinjen øverst på skærmen. Der bør være en liste over netværk. Vælg din og klik på den. Hvis du har en adgangskode på netværket, bliver du bedt om at indtaste den. På Windows skal du klikke på det trådløse ikon på værktøjslinjen nederst til højre på skærmen. Vælg dit trådløse netværk, klik på det og indtast dit kodeord, hvis du bliver bedt om det.

3.

Gentag den trådløse forbindelse til din bærbare computer.

Tips og advarsler

  • I de fleste tilfælde kan du forbinde din pc og laptop med en kablet / trådløs kombination. Du skal blot forbinde en af ​​enhederne via ethernet-kabel (typisk pc'en, da den ikke er mobil) og den bærbare computer via dit trådløse signal.
  • Routere er blevet vigtige for ethvert hjem computernetværk, især i en alder, hvor mange enheder kan få adgang til internettet. Routere kan tjene mange formål, såsom opdeling af internetforbindelser mellem enheder eller udsendelse af trådløse signaler. De kan også forbinde enheder til formål som fildeling. Med routere kan du nemt forbinde en pc og en bærbar computer.