Sådan installeres en router til en anden computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Installation

1.

Træk Cat5-kablet ud af bagsiden af ​​DSL- eller kabelmodemet. Tilslut det nye kabel til modemets ethernetport og derefter tilslut den anden ende til WAN (Wide Area Network) -porten på routeren.

2.

Tilslut Cat5 kabel, der stadig er forbundet til computer nummer 1, og tilslut det til en af ​​LAN-portene (Local Area Network) på routeren.

3.

Brug det resterende Cat5-kabel til at forbinde anden computer til routeren. Tilslut routeren til strøm.

4.

Sørg for, at begge computere er indstillet til DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol), så de automatisk får deres IP-adresser. Se dit operativsystems hjælpefil for at få oplysninger om, hvordan du gør dette.

5.

Lav de nødvendige konfigurationsændringer med den router, du har brug for. Se brugerne manualen til din specifikke router til denne opgave.

Tips og advarsler

  • Skift login-adgangskoden til din router med det samme til noget sikkert. Standardadgangskoden er let få adgang til og muliggøre, at nogen kan hacke dit netværk og computere. Sikre din trådløse ved at bruge WPA (Wifi Protected Access) eller WPA2-krypteringsordningerne ved hjælp af AES (Advanced Encryption Standard). WEP (Wireless Equivalency Privacy) blev kompromitteret for længe siden , og TKIP-funktionen (Temporal Key Integrity Protocol) for WPA blev for nylig forringet.
  • Installation af en router i dit hjem tjener et par forskellige formål. For det første giver det et beskyttelseslag mellem internettet og din computer, især hvis den har en firewall indbygget. For det andet giver den dig mulighed for at forbinde mere end en computer ad gangen til internettet. Endelig kan det også levere trådløst internet til din familie, hvis du får en router med indbygget trådløs.