Sådan installeres trådløse routere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Luk computeren og alle andre enheder, der er tilsluttet din nuværende netværkskonfiguration. Sluk dit kabelmodem og tag strømkablet ud af stikkontakten.

2.

Tag stikket ud af Ethernet-kablet, der forbinder din computer med kabelmodemet. Placer den kablede router på dit valgte sted og sæt et Ethernet-kabel i routerens første port. Denne port er undertiden mærket 'Uplink.' Tilslut den anden ende af routers Ethernet-kabel til dit modem.

p> 3.

Tilslut netværkets enheder til de tilgængelige routerporte. Hver enhed skal slukke, før du tilslutter Ethernet-kablerne til routerens tilgængelige porte.

4.

Slut dit modem til strømkilden, og tænd den igen. Tilslut din routerens strømkabel til en ledig stikkontakt, og tænd routeren, hvis din routermodel har en ekstern strømafbryder.

5.

Start computeren og lad dit operativsystem

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke kan oprette forbindelse til internettet efter tilslutning af computeren
  • Nogle routere kræver, at du installerer ekstra software til at konfigurere indstillinger for din router, f.eks. port videresendelse, IP-indstillinger og sikkerhedsindstillinger.
  • li> For at konfigurere forhåndsindstillinger for de fleste routere kan du navigere til din router s konfigurationsprogram ved hjælp af din webbrowser. De fleste routere bruger en standardadresse på '192.168.0.1' eller '192.168.1.1'.
  • Kablet routere giver dig mulighed for at udvide dit hjemmenetværk og dele en enkelt internetforbindelse med flere kablede enheder. Med en router implementeret i dit netværk kan du nemt dele en enkelt forbindelse med flere computere. Du kan også netværk computere og enheder sammen for at dele filer, mapper, medier og printere. Kablede routere er nemme at installere og konfigurere på dit netværk. De forbinder til dit internetmodem med et Ethernet-kabel, der hovedsagelig virker for at opdele en enkelt Ethernet-port i flere porte for at udvide et netværk.