Sådan sikres en trådløs computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret forbindelse til internettet ved hjælp af din trådløse forbindelse og klik på 'Start', 'Kør', skriv derefter 'kommando' og tryk på 'OK'.

2.

Skriv 'ipconfig' og tryk på 'Enter' -tasten.

3.

Rul op og optag det nummer, der er angivet som din 'Standard Gateway.' Dette er din router IP-adresse.

4.

Åbn en webbrowser og skriv IP-adressens nummer i adresselinjen og tryk på 'Enter'.

< p> 5.

Indtast routerns administratornavn og adgangskode, når du bliver bedt om at logge ind på routeren. Hvis du aldrig opretter et navn eller en adgangskode, kan disse felter indstilles til en standardindstilling. Se din router's brugervejledning for at finde standardnavnet og adgangskoden; standardindstillinger er ofte ting som 'admin' og 'password'.

6.

Naviger din router Indstillinger område og se efter en mulighed for at ændre den trådløse sikkerhedstilstand. De tilgængelige menuer vil være forskellige for hver router, men denne mulighed skal være i området kaldet 'Trådløs sikkerhed' eller noget lignende.

7.

Skift trådløs sikkerhedstilstand til WPA2-personligt eller WPA personlige. WPA giver bedre sikkerhed end WEP-sikkerhedsfunktionen.

8.

Indtast en adgangskode til den trådløse forbindelse i linjen, der siger 'WPA Shared Key.'

9.

Vælg for at gemme ændringerne. Rutermenuen skal have en knap, der hedder noget som 'Gem indstillinger' eller 'Gem ændringer'. Når du har foretaget denne ændring, skal du logge på din trådløse forbindelse igen og bruge det kodeord, du oprettede for at oprette forbindelse til internettet.

Tips og advarsler

  • Det er en god ide at køre et opdateret antivirusprogram og et personligt firewallprogram på din computer, når du er forbundet til internettet, uanset om du bruger en kabelforbindelse eller trådløs forbindelse.
  • I din routerens administrative panel, kan du også tænde og slukke for routerens firewall ved at markere en indstilling i sikkerhedsindstillingerne. Normalt vil firewallen blive aktiveret som standard, men hvis den er slukket, kan du forbedre sikkerheden mod trusler på internettet som malware.
  • Trådløse netværk er en fælles måde at forbinde flere computere til internettet, især mobile enheder som laptops eller smartphones. Trådløse forbindelser giver mulighed for fleksibel databehandling og internetadgang, men de kan også potentielt give andre brugere i nærheden adgang til internettet uden dit samtykke. Det er vigtigt at sikre din trådløse forbindelse for at blokere uønskede brugere samt at beskytte dig mod potentielle trusler (hackere) fra internettet.