Sådan tilslutter du en hjemme-pc med en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opret en ledningsforbindelse

1.

Brug et 'cross-over' Ethernet-kabel til at forbinde hjemme-pc'en og den bærbare computer. Slut den ene side af kablet til LAN-porten (Local Area Network) på din hjemmecomputer og den anden ende til LAN-porten på din bærbare computer. Bemærk, at dette forbinder de to computere med et lokalt netværk, og det er ideelt, hvis du vil overføre filer mellem de to computere.

2.

Brug et hub til at forbinde to computere og Har stadig plads til andre computere. Hvis du vil have dine computere til at dele en internetforbindelse, er det også en god mulighed. Slut den ene ende af Ethernet-kablet til 'Internet' -porten på dit hub, og tilslut derefter den anden ende til modemet.

3.

Få et andet Ethernet-kabel og tilslut den ene ende af netværkskablet til den første nummererede port på dit hub, mens du slutter den anden ende til LAN-porten på din hjemmecomputer. Gør det samme med din bærbare computer. Tænd dit modem, hub og computere og se om computerne registrerer et netværk.

Opret en trådløs forbindelse til din bærbare computer

1.

Slut den ene ende af dit Ethernet-kabel til dit modem og den anden ende til internetporten på din trådløse router. Slut den ene ende af et andet Ethernet-kabel til den første nummererede port i din router, og tilslut derefter den anden ende til netværksporten på din hjemmecomputer.

2.

Tænd din hjemmecomputer, modem og router. Indsæt softwaredisken, der fulgte med din router, til cd'en / dvd-rom'en på din computer, og følg derefter instruktionerne for routerkonfigurationen. Ellers skal du åbne en webbrowser og skrive 192.168.1.1. Dette vil lede dig til router konfigurationsskærmen.

3.

Konfigurer din router. Hvis du vil sikre dit trådløse netværk, kan du gøre det ved at navigere til 'Trådløs sikkerhed' eller noget lignende. Giv en adgangsnøgle til dit trådløse netværk for at forhindre uautoriserede personer i at få adgang til netværket.

4.

Tænd din bærbare computer og brug pasnøglen til at oprette forbindelse til det trådløse netværk.

Oprettelse af dit eget hjemmenetværk skal være nemt, hvis du har det rette netværksudstyr. Hvis du vil forbinde din hjemmecomputer til din bærbare computer, kan du gøre det ved at oprette enten et kablet netværk eller en trådløs forbindelse til din bærbare computer. Uanset hvad du vælger, vil denne artikel gå igennem processen.