Forskellige adgangsmetoder ved datalinklaget

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et data-link lag er protokollen eller sæt af instruktioner, der styrer, hvordan data bevæger sig gennem et link gennem et netværk. Open Systems Interconnect, OSI, indeholder forskellige lag, hvoraf den ene er datalagringslaget. Datalinklaget består af underlag; Media Access Control (MAC), som bruger forskellige metoder til at få adgang til netværket, og Logical Link Control (LLC), som styrer hvilke enheder, hvilke links der vises. De arbejder sammen for at sikre korrekt håndtering af informationer, der går gennem links.

Carrier Sense

Carrier Sense Flere adgangsmuligheder med Collision Defense (CSM / CD) -metoden virker, når en enhed på netværket er ved at sende information over netværk. Det 'lytter' til, når netværket ikke indeholder nogen anden trafik på den, før der sendes data. Denne metode virker bedst, fordi når to enheder forsøger at transmittere samtidig, ophører begge enheder med en tilfældig tid. Enhederne gør dette for at sikre, at de ikke begge forsøger at transmittere samtidig igen, og sænker netværket.

Tokenadgang

Dette er en 'Tokenring' med hver station eller enhed, der danner en cirkel eller ring. Hver enhed kan høre transmissionen af ​​de andre stationer, fordi når en enhed frigiver et data, der skal overføres, går det først rundt om ringen til forskellige enheder eller stationer, der er placeret i ringen. Dataene kan kun overføres, når dataene kommer på tværs af stationen, der er identificeret som et 'specialtegn', når oplysningerne når frem til det. Token går også rundt om ringen, hvilket randomiserer processen helt.

Reservation metode

Denne metode er ikke den mest effektive. En bestemt mængde tid eller frekvens gives til en enhed, så den kan transmitteres i løbet af den tid. Når en enhed har data, der skal transmitteres, placeres den i slotten og transmitteres, når tiden tillader det. Enheden foretager i det væsentlige 'forbehold' i henhold til den tildelte periode eller frekvens og kan kun sende data på det givne tidspunkt. Uanset om det har noget at transmittere eller ej, skal det alligevel overføres.