Hvad er en DSL splitter?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Brug af eksisterende telefonlinje

DSL-signaler er digitale signaler, der kører på en telefonlinje. Fordi det bruger telefonlinjer allerede i dit hus, er DSL-installation typisk hurtig og nem.

Signalfrekvenser

DSL og dine telefoner opererer begge med de samme kabler. Dette er muligt, fordi de begge opererer i forskellige frekvenser.

Interferens

Selvom DSL- og telefonsignaler fungerer ved forskellige frekvenser, er det stadig muligt for en at forstyrre den anden. Dette kan få din internetforbindelse til at bremse eller slet ikke arbejde.

Filtre

Filtre er enheder, som du vedhæfter til hver telefon i dit hus. De filtrerer telefonsignalet på en måde, som forhindrer interferens med DSL-signalet, så begge enheder kan bruge samme linje.

Splittere

Splittere adskiller data- og stemmesignalerne i to separate kabler. Dette eliminerer interferens, og kræver ikke en enhed, der skal tilsluttes til hver telefon i huset. Internettet bliver mere og mere allestedsnærværende i folks hjem. På grund af dette står mange over for opgaven med at dechiffrere et uendeligt antal tekniske termer for at bruge fælles enheder til at forbinde deres hjem til internettet. En fælles metode bruges til at Forbindelse til internettet er DSL, og det er almindeligt at være forpligtet til at bruge en DSL splitter for at oprette forbindelse ved hjælp af denne metode.