Hvordan er en DSL installeret?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

DSL giver bredbåndsinternethastigheder i områder, hvor andre højhastighedsforbindelser til internet ikke er tilgængelige. DSL-forbindelsen kan deles mellem computere ved hjælp af en kablet eller trådløs router.

Fordele

En DSL-installation kan normalt udføres hjemme uden at skulle have en professionel installatør til at besøge lokalerne. DSL-tjenesterne kan desuden faktureres direkte på din normale telefonregning, så længe ydelserne tilbydes af den samme operatør.

Funktion

DSL kommunikerer ved hjælp af en almindelig telefonlinje, men datatransmissionen er ved en meget højere frekvens end telefonopkald. Dette tillader både tale- og DSL-tjenester at eksistere i et enkelt hjemmenetværk.

Process

Et DSL-filter skal installeres på hovedlinjen, hvor den kommer ind i huset. Alternativt kan individuelle DSL-liniefilter tilsluttes til hver telefon og faxmaskine i boligen. Dette forhindrer de lavere stemmefrekvenser i at forstyrre de højere DSL-datasignaler. Med filtre installeret, DSL modemet er næste forbundet til en telefonlinje. Modemet er igen forbundet med en enkelt computer eller en router, der deler forbindelsen mellem computere.

Advarsel

Det er to typer DSL-tjenester: asymmetrisk og symmetrisk. Den tidligere er den mest almindelige, og asymmetrisk DSL betyder, at dit downloadhastighed er langsommere end uploadhastigheder. Med en symmetrisk forbindelse er upload og downloadhastigheder de samme. Digital Subscriber Line (DSL) internetforbindelser bruger hjemme- eller kontortelefonlinjer til at oprette forbindelse til internettet, og de kan bruges samtidigt med telefonsamtaler. DSL-forbindelsen er i sidste ende tilvejebragt ved hjælp af et DSL-modem.