Informationsteknologi i Bank og Finans

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Bankindustrien har brugt forretningsteknologi til at skabe flere nye muligheder for forbrugere, herunder online banking, øjeblikkelig adgang til pensionsregnskaber, elektroniske ansøgningsprocesser og elektronisk overførselskapacitet.

Fakta Forbrugerne foretrækker typisk at drive forretninger med banker, der tilbyder en bred vifte af tjenester. Muligheden for at få adgang til deres information hurtigt og sikkert via internettet gør det muligt for bankerne at øge deres kundebase og øge den samlede rentabilitet.

Overvejelser

Sikkerhed er altid en bekymring, når personer bruger internettet for at få adgang til personlige oplysninger. Banker skal kunne bruge teknologi til at beskytte forbrugerne, samtidig med at de giver dem virtuel adgang til deres oplysninger.

Fordele

Banker kan forbedre transaktionstid, det tager at overføre penge og flytte finansiel information mellem konti eller andre banker ved hjælp af teknologi. Denne forbedring gør det muligt for bankerne at indsamle midler fra forbrugere og virksomheder hurtigere og tjene banken højere renter på deres midler.

Geografi

Banker kan operere flere steder i flere stater eller lande, der bruger virksomhedsteknologi. Information kan hurtigt overføres til andre filialer vedrørende midler og finansiering af papirarbejde, hvilket gør det muligt for ledere at træffe bedre forretningsbeslutninger. Informationsteknologi har ændret den måde, hvorpå virksomhederne driver forretninger internt og internationalt. Bank- og finansbranchen har gjort store fremskridt med at implementere den nuværende teknologi i deres forretningsaktiviteter.