Sådan ændres et DIR-300 Router Password til Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Ændring af administratoradgangskode

1.

Slut computeren til din Dir-300-router med et Ethernet-kabel for at sikre, at din forbindelse ikke kan blive brudt. Åbn din internetbrowser og skriv din routerens IP-adresse i adresselinjen. Som standard er routerens IP-adresse '192.168.0.1'. Tryk på 'Enter'.

2.

Log ind på din router ved hjælp af standard administratorkonto og adgangskode. Skriv 'admin' i feltet 'Brugernavn' og lad feltet 'Kodeord' være tomt.

3.

Klik på 'Vedligeholdelse' og vælg 'Admin Setup' fra venstre sidebarmenu. Indtast og bekræft et kodeord i afsnittet 'Administrator'. Hvis du vil ændre login brugernavn, skal du indtaste et nyt navn i feltet 'Login Name' før du klikker 'Save Settings' for at anvende ændringerne. Når du logger ind på din router, bruger du dit nye brugernavn og adgangskode.

Ændring af det trådløse kodeord

1.

Slut computeren til din DIR- 300-router med et Ethernet-kabel for at sikre, at din forbindelse ikke kan brydes. Åbn din internetbrowser og indtast din routerens IP-adresse i adresselinjen.

2.

Log ind på din router ved hjælp af routerens administrative loginoplysninger. Hvis du har opsæt en administrativ konto, skal du bruge det brugernavn og adgangskode, du oprettede. Hvis du ikke har konfigureret en administrativ konto, skal du skrive 'admin' som 'Brugernavn' og lade feltet 'Kodeord' være tomt.

3.

Klik på 'Setup' og vælg 'Launch Wireless Security Setup Wizard' for at begynde at sikre dit trådløse netværk. Klik på 'Næste' og giv dit trådløse netværk et navn. Dette navn vises ved siden af ​​den trådløse signalstyrke, når en computer søger efter trådløse netværk. Klik på 'Næste'.

4.

Vælg en krypteringsmetode til dit trådløse netværk. D-Link Dir-300 tilbyder tre niveauer af sikkerhed; vælg 'WEP', 'WPA' eller 'WPA2' for at aktivere et sikkert netværk. Klik på 'Næste'.

5.

Indtast en adgangskode i 'Wireless Security Password' og klik på 'Next'. Installationsguiden viser en 'Foruddelt nøgle' eller en 'WEP-nøgle', afhængigt af det valgte sikkerhedsniveau. Enhver computer, der ønsker at oprette forbindelse til dit trådløse netværk, har brug for denne nøgle til at forbinde, så sørg for at kopiere den og opbevare den på et sikkert sted. Klik på 'Gem' for at anvende trådløs sikkerhed.

D-Link DIR-300 seriens trådløse router er i stand til at køre et sikkert trådløst netværk til dit hjem eller lille kontor. Router opsætning kan udføres via din computers internetbrowser, så længe din computer er tilsluttet routeren. Som standard begrænser D-Link Dir-300 ikke adgangen til routerns administrative funktioner eller til det trådløse netværk. Du kan passwordbeskytte din router og dets trådløse netværk for at forhindre uønskede brugere i at ændre netværksindstillinger eller få adgang til dit netværk.