Sådan bruges en mobiltelefon til at få en bærbar computer online

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at du har en PDA eller smartphone. Andre mobiltelefoner kan have mulighed for at oprette forbindelse til internettet, men kun PDA'er og smartphones som BlackBerries and Palms har teknologien, der skal bruges som modem. Din mobiludbyder kan kontrollere, om din egen enhed har mulighed for at forbinde din bærbare computer til internettet.

2.

Kontakt din mobiludbyder for at sikre, at du har en dataplan tilføjet til din tjeneste. En dataplan er også kendt som internettet og giver din mobiltelefon adgang til email og web browsing. De uden en dataplan kan opleve højere mobiltelefonregninger.

3.

Spørg din mobiludbyder, hvis din telefon er berettiget til at blive tethering. Tethering giver dig mulighed for at forbinde din mobiltelefon til din bærbare computer og bruge den som modem. Ikke alle telefoner er berettiget til tethering. Tethering er normalt et tillægsgebyr, så det er bedst at kontakte din mobiludbyder for at vide sikkert.

4.

Slut din mobiltelefon til din bærbare computer ved hjælp af forbindelseskabel kom med din telefon. Normalt leveres PDA'er og smartphones med USB-tilslutningskabler, så du kan synkronisere data mellem din telefon og computer.

5.

Aktivér modemet i din mobiltelefon ved at ser i menuvalgene. Hver telefon er anderledes, så du skal muligvis konsultere din mobiludbyderes tekniske supportafdeling eller din ejerens manual til din mobiltelefon.

6.

Opret en ny netværksforbindelse på din computer. Find netværksindstillingerne for din computer og opret et nyt forbindelsesnetværk. Opret en ny opkaldsforbindelse (i Windows er netværksforbindelser placeret i 'Denne computer'). din mobiludbyder for et adgangstal. Ellers bruger de fleste udbydere # 777, som skal indtastes som dit adgangsnummer (du vil se denne mulighed, når du skaber ea ny forbindelse).

7.

Klik på 'Connect' og åbn din webbrowser.

Tips og advarsler

  • Mange udbydere kan have et softwareprogram, du kan downloade for at binde, så du behøver muligvis ikke oprette en netværksforbindelse på din computer, da softwaren vil gøre det for dig (se Ressourcer).
  • Brug af din mobiltelefon til at oprette forbindelse til internettet på din bærbare pc giver dig mulighed for at overføre og få adgang til internettet hvor som helst på en større skærm i modsætning til at få adgang til internettet ved hjælp af din mobiltelefon. Mennesker er normalt afskrækket, at de ikke kan bruge deres telefon til at forbinde deres laptop til internettet og tale samtidig i telefonen. Ikke desto mindre er friheden til at få mere arbejde udført ved hjælp af deres bærbare computere en positiv afvejning.