Sådan identificeres hvilken type af netværkskabel, der er tilsluttet dit netværkskort?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sammenlign bredden og antallet af ledninger, der er krympet i stikket på kablet. Et kabel i kategori 6 er meget tykkere og har et bredere stik end et kategori 5 eller telefonkabel. Afskærmningen omkring kablet er også tykkere for at beskytte ledningerne.

2.

Se antallet af ledninger i stikket. Hver ledning er farvekodet, som bruges til fremstilling af kablerne. Hvis kablet kun har 2-4 ledninger i stikket, er kablet gammelt telefonkabler (kategori 1, 2 eller 3). Kabler i kategori 5, 6 og 7 har 8 farvekodede ledninger i konnektoren.

3.

Se teksten på siden af ​​kablet. Hver kabelproducent mærker ledninger med kategoritypen. Oplysningerne er normalt nogle få inches fra stikket i hver ende af kablet. Se disse oplysninger for at få kategorinavn fra producenten.

Tips og advarsler

  • Højere kategorinavn tillader hurtigere informationshastigheder. Hvis du planlægger at dele store filer på tværs af dit netværk, skal du vælge kategori 6 eller 7 kabling til hurtigere filoverførsler.
  • Ethernet-kabler er almindeligt netværksudstyr, der bruges til at forbinde en computer til en dataforbindelse, router, hub eller switch. Ethernet-kabler har to almindelige typer: kategori 5 (ældre teknologi) og kategori 6 (nyere og hurtigere teknologi). Der er også en kategori 7, men det er sjældent implementeret. Du kan identificere typen af ​​kabel, der er installeret på dit netværk, ved at se nogle af kendetegnene ved kablet. Ethernet-kabler er dog også mærket på ydersiden afskærmning for hurtig og nem identifikation.