Sådan konfigureres POP3-servere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trin til konfiguration af din POP3-e-mail-konto

1.

Hent og optag dit navn for indgående mailserver (POP3) og det udgående mailservernavn (SMTP). Virksomheden, der er vært for dit e-mail-domæne eller din internetudbyder (ISP), vil være i stand til at forsyne dig med navnene. Sørg for at du har dit brugernavn og adgangskode til din e-mail-konto.

2.

Åbn dit e-mail-program og gå til 'Tilføj en ny e-mail-konto' under 'Værktøjer / E-mail-konti' i menuen. Følg vejledningen til det næste vindue og vælg POP3 som 'Server Type.'

3.

Skriv dit navn (som du vil have, andre ser det, når du sender dem en email) og din e-mail-adresse i tekstfelterne. Indtast POP3- og SMTP-servernavne samt vores brugernavn og adgangskode. Markér feltet, der kræver SMTP-godkendelse (dette kan være under en separat fane kaldet 'Outgoing Server').

4.

Klik på 'testkontoindstillinger' for at sikre, at POP3 Serveren er konfigureret korrekt. Hvis du modtager en fejlmeddelelse, skal du kontrollere, at alle indstillinger er korrekte.

5.

Klik på næste for en skærm, der fortæller dig, at du har konfigureret din konto. Klik på Afslut for at lukke skærmen. Nu kan du gå til din indbakke, hvor du skal finde en testmeddelelse fra det foregående trin. Du er færdig og kan sende og modtage e-mails.

Tips og advarsler

  • Du kan tilpasse dine e-mail-indstillinger. Under 'flere' og 'avancerede' indstillinger kan du justere elementer som den frekvens, dit e-mail-program kontrollerer for ny mail og oprette en e-mail-signatur.
  • E-mail-programmer, som Microsoft Outlook, skal gemme data (dine e-mails) på en server. Post Office Protocol version 3, eller POP3, giver dig mulighed for at sende og modtage information via serveren. For at kunne gøre dette skal POP3 konfigureres til din specifikke e-mail-konto på din computer. Hvert e-mail-programmets instruktioner kan variere lidt, så disse trin er generelle og skal hjælpe dig med at konfigurere din POP3-e-mail-konto i de fleste programmer.