Sådan laver jeg min bærbare computer trådløs med Roadrunner

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Identificer kabelmodemet. Dette er den boks, som Roadrunner-teknikken installerede i dit hjem. På modemets bagside ser du en tykk kabelledning, der kører ind i modemet, samt et netværkskabel, som i øjeblikket forbinder til en kablet computer eller bærbar computer.

2.

Træk strømmen til kabelmodemet ud af stikkontakten.

3.

Træk netkablet, der forbinder kabelmodemet til computeren, fra bagsiden af ​​computeren ud af stikkontakten. >

4.

Identificer den trådløse router. Du bliver nødt til at købe en trådløs router separat.

5.

Gennemgå bagsiden af ​​den trådløse router. En række porte linjer bagsiden af ​​routeren, nogle bruges til at forbinde til en computer. En port vil blive markeret som internetporten.

6.

Slut det netværkskabel, som du tidligere fjernede fra bagsiden af ​​computeren, til internetporten på routeren. Dette vil forbinde modemet og routeren.

7.

Tilslut strømmen til kabelmodemet og tilslut strømmen til den trådløse router.

8 .

Slut et andet netværkskabel til en af ​​de udgående porte på bagsiden af ​​routeren. Tilslut derefter dette kabel til netværksporten bag på computeren eller den bærbare computer.

9.

Kontroller lysene på forsiden af ​​den trådløse router. Du bør se et strømlampe, et internetlys og en af ​​computerportlygterne (disse vil normalt blive nummereret) belyst.

10.

Indsæt routersoftwaredisken i computeren eller bærbar computer, der er forbundet til routeren. Normalt vil softwaren køre en konfigurationsguide for at hjælpe med at konfigurere routers konfiguration. Det er et godt tidspunkt at overveje at oprette et sikkerhedsadgangskode på routeren, så folk ikke kan oprette forbindelse til routeren uden din tilladelse. < /p>

11.

Fuldfør routeropsætningen. Den computer, der er tilsluttet routeren, skal have en internetforbindelse. Enhver maskine, der har et trådløst kort, skal hente routerens signal og oplyse dig om, at et trådløst netværk ligger inden for rækkevidde. Hvis du bruger den bærbare computer som den kablede computer til den oprindelige router opsætning, kan du frakoble netværkskablet fra laptop nu.

12.

Brug det trådløse forbindelsesmiddel på den bærbare computer til at oprette forbindelse til det nye trådløse netværk. Hvis du opretter et sikkerhedsadgangskode til routeren, bliver du bedt om for denne adgangskode under tilslutningsprocessen. Tillad, at den bærbare computer automatisk opretter forbindelse til netværket, når det er inden for rækkevidde, og nyd forbindelsen til internettet overalt i dit hjem.

Tips og advarsler

  • Du kan også vælge at have Roadrunner installere et trådløst router-netværk i dit hjem, men dette tilføjer et ekstra gebyr til din månedlige regning.
  • Overvej at lægge et sikkerhedsadgangskode på din trådløs router for at undgå at lade ukendte computere og brugere være på dit netværk.
  • Med en trådløs router og et par konfigurationer kan enhver oprette et trådløst netværk ved hjælp af Roadrunner højhastigheds internet. Når den trådløse router er konfigureret, kan enhver maskine, der er inden for rækkevidde og har et trådløst kort, hente internetsignalet. Et trådløst netværk er en fantastisk måde at forbinde mange computere eller bærbare computere til og dele internettet i hele hjemmet.