Sådan logger du på en arbejdsserver hjemmefra

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret forbindelse til din arbejds-e-mail via din server ved at oprette din arbejds-e-mail-konto derhjemme. Hent Outlook Express-programmet fra Microsoft-webstedet (se Ressourcer). Når programmet er downloadet, skal du dobbeltklikke på Outlook Express-ikonet i din liste over downloadede filer for at starte installationen. Når du er færdig, skal du starte Outlook Express fra menuen Programmer eller fra et skrivebordsikon.

Når du bliver spurgt, om du vil oprette en ny mailkonto, skal du vælge 'Ja'. Klik på følgende knapper: 'Næste', 'Opret en ny Internet-mailkonto' og 'Næste'. Brug pladsen til at indtaste dit navn og klik på 'Næste'. Klik på boksen mærket 'Jeg har allerede en e-mail-adresse', og skriv din arbejds-e-mail i det givne rum, og klik derefter på 'Næste'.

Klik på rullemenuen og vælg din arbejdspladsens servertype (spørg din serveradministrator, hvilken type det er). Vælg den korrekte server og indtast webadressen for serveren i rummet forudsat (igen, din netværksadministrator kan give dette), og klik derefter på 'Næste'.

Indtast derefter dit arbejds e-mails kontonavn i det angivne rum uden at medtage '@website 'del af din e-mail. Indtast derefter dit personlige e-mail-kode til din e-mail i den angivne adgangskode. Klik på knapperne 'Næste' og derefter 'Afslut'. Luk Outlook Express. Åbn den igen og på menuen 'Værktøjer' i Outlook Express klik på 'Konti' og derefter 'Mail'.

Dernæst skal du dobbeltklikke på din e-mail på din arbejdskonto. Et vindue vil komme op; klik på fanen 'Servere' og markér afkrydsningsfeltet ud for 'Min server kræver godkendelse'. Til sidst skal du klikke på 'OK' og derefter klikke på 'Luk'. Nu når du åbner Outlook Express, kan du åbne din arbejds-e-mail fra hjemmet.

2.

Tilslut skrivebordet på din arbejd computer ved at aktivere Remote Desktop på begge dit hjem og arbejd computere. Dette program er tilgængeligt i Windows Vista og Windows 7 Professional, Business og Ultimate versioner. Mens du er på din arbejdscomputer, skal du klikke på startmenuen. Skriv 'system' i din Start søgefelt, og et ikon vil komme op mærket 'system.' Dobbeltklik på ikonet.

I menuen, der kommer op, skal du klikke på linket til menuen 'Fjernindstillinger'. I menuen skal du klikke på afkrydsningsfelterne ud for 'Tillad fjernhjælpstilslutninger til denne computer' og 'Tillad forbindelser fra computere, der kører enhver version af fjernskrivebordet.'

Afslut menuen 'Fjernindstillinger'. Du bliver muligvis bedt om at genstarte computeren på dette tidspunkt. Når du har genstartet, kan du nu få adgang til din arbejdscomputer hjemmefra, når du har ændret nogle hjemmeindstillinger.

3.

Skriv 'Fjernbordsforbindelse' i Start søgning boks på din hjemmecomputer og dobbeltklik på ikonet. Find ud af din computers computers IP-adresse ved hjælp af webstedet 'Hvad er min IP-adresse'. Indtast den IP-adresse som din 'Computer' og klik på 'Connect.' Dette vil forbinde dig til din arbejdscomputer.

4.

Hent og installer et VPN-program (Virtual Private Network), hvis du modtager godkendelse fra din arbejdsplads. Klik på linket til den VPN, du ønsker at downloade, og en download skal begynde med det samme. Giv din computer tilladelse til at downloade filen, hvis du bliver bedt om en sikkerhedsadvarsel.

Dobbeltklik på den downloadede fil for at starte installationen. Markér afkrydsningsfeltet ud for 'Opret et ikon på mit skrivebord', så du nu nemt kan finde programmet. Når programmet er installeret, skal du muligvis genstarte din computer afhængigt af programmet. Hvis du ikke kan få Remote Desktop Connection til at fungere af en eller anden grund, er dette et godt alternativ. Lær også oplysningerne på din server og din computers IP-adresse.

Når du starter programmet for første gang, skal du indsætte oplysningerne i den første skærm, der kommer op. Klik på 'OK' og klik derefter på 'Connect' knappen. Hvis forbindelsen er vellykket, vil du kunne se og flytte musemarkøren rundt på et vindue på skrivebordet på skrivebordet. Hvis ikke, skal du muligvis kontakte lederen af ​​dit arbejdssystem for at fejlsøge din forbindelse.

Tips og advarsler

  • Før du forsøger en ekstern desktop-forbindelse, sørg for at din arbejdsplads er ok, når du danner denne forbindelse. Selv om en arbejdsserver muligvis ikke har en firewall til at blokere forbindelsen, kan det stadig være imod virksomhedspolitik at få adgang til serveren hjemmefra.
  • Mens vi måske ikke alle kan lide det, skal vi nogle gange tage vores arbejde hjem med os. Få det, du har brug for fra din arbejdscomputer, når du er hjemme igen, men afhænger af sikkerhedsindstillingerne på din arbejdsplads. Hvis du er i stand til at fjerne denne adgang med cheferne på din server, eksisterer flere metoder for at få adgang til dit arbejde server hjemmefra.