Sådan opretter du en Exchange Server 2003 for at sende mail i Windows 2003

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen på serveren, som har Exchange installeret. Vælg 'Kontrolpanel' fra listen over muligheder. Dobbeltklik på 'Administrative værktøjer' og dobbeltklik derefter på 'Exchange System Manager.'

2.

Højreklik på Exchange-servernavnet i venstre side af vinduet og vælg 'Internet Mail Wizard.' Klik på knappen 'Næste' på velkomstskærmen for at starte processen.

3.

Vælg Exchange-servernavnet i rullemenuen, som vil blive brugt til at sende e-mail. For de fleste virksomheder er der kun installeret en Exchange-server, så standard-servernavnet vises i rullemenuen og kan bruges til udgående e-mail. Klik på knappen 'Næste'. Guiden foretager en hurtig kontrol af serveren for passende harddiskplads for at holde den udgående email. Når tjekket er gennemført, skal du klikke på knappen 'Næste'.

4.

Marker afkrydsningsfeltet 'Send Internet Email' i det næste vindue. Du kan også markere afkrydsningsfeltet 'Hent internet-mail' for at bruge Exchange-serveren til at hente indgående e-mail til dine brugere. Klik på knappen 'Næste'.

5.

Vælg det lokale domæne i den viste liste. For de fleste installationer vises der kun et lokalt domæne. Klik på knappen 'Næste'. Vælg den udgående SMTP Exchange-server. Igen er det normalt den samme Exchange-server, som bruges til al e-mail-kommunikation. Klik på knappen 'Næste'.

6.

Vælg 'Deaktiver åbent relæ.' Dette forhindrer spammere i at bruge din Exchange-server til at sende e-mail. Deaktivering af åbent relæ tillader kun lokale brugere at sende e-mail fra serveren. Klik på knappen 'Næste'. Vælg 'Brug domænenavnservere' fra det næste vindue. Dette bruger de nuværende DNS-servere til at rute udgående email. Klik på knappen 'Næste'.

7.

Vælg 'Tillad levering til alle domæner.' Dette giver brugerne mulighed for at sende e-mail til andre domæner end det lokale domæne. Klik på knappen 'Næste'. På det endelige resumé skærmen, klik på 'Afslut' knappen. Exchange-serveren er nu konfigureret til udgående e-mail.

Exchange Server 2003 er et ældre emailprogram, der stadig anvendes i nogle små og store virksomheder. Exchange Server er et Microsoft-produkt, der er installeret på Windows-domæneservere. Programmet har en guiden, der gør det nemt for netværksadministratorer at tildele e-mailkonfigurationer og tillade brugere at sende og hente kommunikation. Guiden er tilgængelig fra Exchange-konsollen og opsætter evnen til at sende e-mail til brugere på et Windows 2003-domæne.