Sådan oprettes et websted i IIS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på ikonet 'Administrative værktøjer' og dobbeltklik derefter på 'Internet Information Services'. IIS-manager åbnes.

2.

Højreklik på webserverens navn på venstre side af vinduet og vælg 'Ny'. Vælg 'Websted' fra liste over muligheder. Klik på knappen 'Næste' i vinduet med åbningsguiden.

3.

Indtast en beskrivelse for hjemmesiden i det første vindue og klik på knappen 'Næste'. I det næste vindue skal du indtaste IP-adressen til hjemmesiden. Denne IP-adresse er normalt IP-adressen til webserveren. Hvis din webserverens IP-adresse er 192.168.1.20, skal du f.eks. Indtaste denne adresse. Bemærk, at dette ikke er det samme som et fuldt kvalificeret domænenavn som 'my\_domain.com.' Selvom du kan bruge IP-adressen i en webbrowser for at få adgang til hjemmesiden, skal du registrere et fuldt kvalificeret domænenavn med en ICANN-registrar (se Ressourcer). Klik på knappen 'Næste'.

4.

Indtast den port, der vil tjene hjemmesiden. For de fleste applikationer er portnummeret 80. Klik på knappen 'Næste'.

5.

Klik på knappen 'Gennemse' for at indtaste en placering på harddisken, der indeholder hjemmesider. Tryk på knappen 'Næste'. Klik på knappen 'Udfør' på det endelige opsummeringsskærmbillede. Webstedet er nu oprettet på IIS-serveren.

Internet Information Services (IIS) er en Windows-hosting-applikation, der giver brugerne mulighed for at vise websteder til offentligheden eller i et lokalt netværk. Tjenesten leveres med Windows-operativsystemer, herunder Windows 2000, XP, Vista og 7. Hvis du vil oprette en ny hjemmeside, kan du bruge IIS Manager, som indeholder en guide til at guide dig gennem oprettelsen. Når du har oprettet webstedet, kan dine brugere se det i deres webbrowsere.