Hvordan styrer jeg en forbindelse til en computer, der har XP u0026 Internet Explorer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indsæt den ene ende af netværkskablet i den første computerens Ethernet-port, så den anden ende i XP-computerens Ethernet-port.

2.

Åbn netværk og delingscenter på en af ​​computerne. For at gøre dette skal du klikke på 'Start u0026 gt; Kontrolpanel u0026 gt; Netværk og Internet', og klik derefter på 'Netværks- og delingscenter'. Hvis begge computere er Windows XP, skal du højreklikke på netværksikonet i proceslinjen og vælge 'Åbn netværkstilslutninger.' Hvis en af ​​computere er Windows 7 eller Vista, fortsæt til næste trin. Hvis begge computere er Windows XP, skal du springe over det næste trin og udføre trin 4 på begge computere.

3.

Dobbeltklik på 'Uidentificeret netværk' (eller tilsvarende navngivet, hvis du har mere end en netværksforbindelse) ikon øverst i vinduet. Hvis du får denne meddelelse: 'Netværksopdagelse og fildeling er slukket. Netværkscomputere og enheder er ikke synlige. Klik for at ændre,' klik på det, og klik derefter på 'Aktivér netværksopdagelse og fildeling.' Du kan blive bedt om en administratoradgangskode. Indtast adgangskoden (hvis du bliver bedt om det), og vælg derefter 'Nej, gør det netværk, jeg er forbundet til et privat netværk' (denne indstilling foretrækkes, da den kun vil påvirke dette bestemte netværk). Hvis kun en af ​​computere i dit nye netværk er XP, skal du nu tænde for fil- og printerdeling på XP-computeren.

4.

Højreklik på den nye netværksforbindelse og vælg 'Egenskaber'. Åbn fanen 'Avanceret', og klik derefter på 'Indstillinger'. Windows Firewall åbnes nu. Åbn fanen Undtagelser, og klik derefter på afkrydsningsfeltet for 'Fil og printerdeling'. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger.

Tips og advarsler

  • Denne operation virker bedst, hvis begge computere kører samme Windows-version (f.eks. XP og XP eller Vista og Vista). Det er stadig muligt med to forskellige versioner (fx Vista og XP), men det kan tage lidt tid for XP-computeren at dukke op.
  • Microsoft Windows-baserede operativsystemer (som Windows 7, Vista og XP) giver brugerne mulighed for at forbinde to computere direkte via ethernet-netværkskabler. Hvis to computere har Ethernet-porte (eller RJ-45) og nyere Windows-operativsystemer, er alt, hvad du behøver, et kabel til at forbinde de to computere. Når de er tilsluttet, kan brugere dele og overføre filer sikkert over deres eget private to-computer netværk. At tvinge en forbindelse til en Windows XP-baseret computer (om den har Internet Explorer eller ej) er ret simpel med det rigtige udstyr.