Sådan beregnes computerrum brug

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret et diagram ved hjælp af din computer. Medtag tre kolonner på diagrammet, hvor en person kan skrive deres navn, datoen, den tid, de logger på computeren og den tid de logget af. Opret flere kopier til fremtidig brug.

2.

Vedhæft bordet til et udklipsholder og sæt det centralt. Gør underskrivelsen af ​​diagrammet en obligatorisk opgave, når som helst der kommer på en computer. Sørg for, at de logger ind, på hvilket tidspunkt de også kom ud af computeren.

3.

Overvåg computerrummet hele dagen. Sørg for, at alle får mulighed for at bruge en computer. Bemærk, hvor mange gange computere fylder, og hvor mange der venter på deres chance for at bruge en af ​​maskinerne.

4.

Saml diagrammet i slutningen af dag og gennemgå, hvor mange mennesker der anvendte computerrummet, på hvilke tidspunkter de brugte dem. Du skal blot tælle op for antallet af signaturer for at beregne din samlede computerrums brug.

Tips og advarsler

  • Overveje i tilfælde af sjældne computerrum at slukke computere, der ikke er i brug. Dette vil spare dig for nogle penge på din energiregning.
  • Opret et tegn, der angiver, at computerrummets kunder skal underskrive deres navn og andre oplysninger på tegnet i arket. Du vil have, at det er så synligt som muligt for at få de korrekte tal.
  • Overvej at indføre en tidsbegrænsning for computerbrug, hvis dit computerrum har flere kunder. Hvis du gør det, får du en bedre ide om, hvor mange lånere du modtager. Hvis nogen beslutter sig for at tilbringe seks timer på computeren, kan du gå glip af, at flere personer bruger computeren i løbet af den tid.
  • Fortsæt med at beregne de antal lånere, dit computerrum får i de næste to uger. Dette gør dig opmærksom på alle tendenser, du får igennem ugen, og hjælper dig med at forberede dig bedre til de kommende dage.
  • Et computerrum kan være et nyttigt værktøj til underholdning eller læring. Desværre kan et sjældent computerrum blive spild af penge og ressourcer, mens et ofte brugt computerrum måske ikke har nok computere. Du kan beregne, hvor mange mennesker der bruger dit computerrum. Baseret på dine beregninger kan du bestemme, hvilke ændringer du skal foretage til dit computerrum, eller om du kan forlade computerrummet i sin nuværende tilstand.