Sådan oprettes et netværk med to computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på hver computer efter hinanden og kontroller, at de er en del af samme arbejdsgruppe. For at gøre dette skal du højreklikke på ikonet 'Denne computer', vælge fanen 'Computernavn' og verificere, at feltet 'Arbejdsgruppe' er det samme for begge computere. Hvis ikke, skal du ændre en af ​​computererne for at have samme arbejdsgruppe som den anden ved at klikke på knappen 'Skift' og indtaste et nyt arbejdsgruppenavn.

2.

Genstart computeren hvor du har ændret arbejdsgruppens navn - eller begge dele, hvis du har ændret navnet på dem begge - så indstillingerne anvendes.

3.

Tilslut et netværkskabel til netværkskortet på hver computer, og tilslut derefter de andre ender af kablerne til routeren. Vent et øjeblik for routeren at tildele de to computers IP-adresser. Når computeren er koblet til routeren, er de på samme netværk, og da de begge har samme arbejdsgruppens navn, kan de hver især få adgang til den anden til at dele filer, printere og andre tjenester.

Netværk af to eller flere computere sammen kræver en grundlæggende forståelse af computerhardware og software, men når denne proces er færdig, kan den dele ressourcer mellem computere. Hvis du har det rigtige udstyr, kan du sammenkoble to computere sammen om blot et øjeblik, med minimal indsats.