Ulemperne ved Voice over IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Voice Over Internet Protocol (VoIP) er en teknologi, der i høj grad er steget i popularitet i de sidste par år, da højhastigheds-internet er blevet billigere og mere almindeligt i hjemmet. VoIP-virksomheder tilbyder mange funktioner, som standard telefonvirksomheder simpelthen ikke kan tilbyde. Selvom industrien har fortsat at vokse, har den endnu ikke udvidet til populariteten, som mange troede det ville. Denne begrænsede vækst skyldes, at der stadig er nogle ulemper ved at bruge VoIP.

Strøm

I modsætning til standard telefontjeneste har VoIP ikke eget dedikeret system. Under en strømafbrydelse vil telefonen stadig fungere, fordi den løber gennem telefonlinjerne. Imidlertid vil VoIP-tjenesten gå tabt, fordi det kræver strøm til at levere strøm til enheder som modemet. Det er muligt at have batteribesparelser eller generatorer, men det er en ekstra udgift, som brugeren skal betale.

Nødsituationer

Når du ringer 911 på en traditionel telefon, spores dit telefonnummer og hjælpen sendes. Med VoIP-tjenesten vil callcenteret ikke kunne spore din placering. Dette skyldes, at VoIP er en udveksling af data mellem to computere, og der er ingen måde at bestemme den fysiske placering i forbindelse med den pågældende computer. Mange virksomheder er ved at implementere E911-standarden, som kræver, at VoIP-udbydere sender brugernavne og adresser til callcenteret, når 911 er opkaldt.

Kvalitet

VoIP er afhængig af din internetforbindelse, hvilket betyder at kvaliteten af ​​opkald kan variere afhængigt af hastigheden og pålideligheden af ​​din internet service. En dårlig forbindelse eller en masse trafik kan skabe problemer, når du forsøger at bruge VoIP. Dette kan medføre forvrængede eller hakkete stemmer, som forstyrrer strømmen af ​​samtalen og gør det frustrerende for brugerne. Lejlighedsvis vil opkald pludselig falde uden tilsyneladende grund, noget der typisk ikke sker med standard telefontjeneste.