Hvordan fungerer en fjern forbindelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition af fjernforbindelse

Fjernforbindelse, også kaldet fjernadgang, refererer til processen med at forbinde to forskellige computere, så en computer kan bruges til at se og styre operativsystemet til den anden computer, herunder alle dens funktioner og filer. I det væsentlige styrer den en computer på afstand. Der er to hovedgrunde til at oprette en fjernforbindelse. Arbejdere væk fra deres hjem- eller skrivebordsdatorer bruger ofte fjernadgang til at kigge op information, de har gemt på deres computer derhjemme, eller søge efter et dokument, de ikke har med dem. Folk bruger også fjernforbindelser, når de søger computerassistent til et bestemt problem eller installationsproces. Informatikassistenter kan få adgang til og styre en computer, lede en bruger gennem bestemte trin eller kigge efter årsagen til et problem.

Process af fjernadgang

Mens fjernforbindelser lyder kompliceret, er processen med fjernadgang faktisk simpel . Alle programmer baserer grundlæggende bascomputeren på en server, som kan sende data til en enkelt klient, den tilsluttede computer. Der kræves en internetforbindelse til denne proces. For det første tager computeren et øjebliksbillede af sin egen skærm. Dette er en meget almindelig funktion, og brugerne kan til enhver tid gøre det på deres nuværende computer ved at bruge printskærmen.

Computeren komprimerer derefter skærmbilledet i et format, som nemt kan overføres på tværs af Internet. Dette komprimerede billede downloades til den tilsluttede computer og derefter udpakket til en læsbar fil, som derefter vises ved hjælp af fjernadgangsprogrammet. Dette lyder ikke for imponerende, men bascomputeren udfører denne proces flere gange hvert sekund. Resultatet er et konstant opdateret billede, der viser præcis, hvad der sker på den anden computer. Andre funktioner giver mus og tastatur kontrol.

Typer af fjernadgang

Der findes flere typer fjernadgangsprogrammer. Den ene er et program, der downloades på harddisken på begge computere. Disse programmer åbner windows, forbinder internettet og tillader adgangen. Disse er generelt mere komplicerede software valgmuligheder og omkostninger penge, afhængigt af kvaliteten af ​​software. Programmer med høj sikkerhed og mange funktioner kan koste så meget som $200, mens billigere versioner kan koste $40 eller deromkring.

Der er også webbaserede versioner, der rent faktisk opererer online, viser visninger af bascomputeren gennem en webside. Disse versioner er mere tilbøjelige til at være gratis, men også mere tilbøjelige til at være sårbare over for sikkerhedskompromis og virusangreb.