Internet sikkerhedsprogrammer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Med den voksende tilstedeværelse af internettet er internetsikkerhed et vigtigt spørgsmål, især blandt børn. Udtrykket 'internet sikkerhed' kan forveksles med internet sikkerhed, der omhandler vira og programmer, der kan skade en computer. Internet sikkerhed henviser til at gøre internettet mere sikkert. Det betyder at være sikker på, at voksne, politimyndigheder og børn er opmærksomme på den mange fare for internettet. Mange virksomheder er kommet i spidsen for at uddanne voksne og børn på internet sikkerhed.

CyberAngels

Et af de mest synonyme navne i forbindelse med internet sikkerhed er CyberAngels. The Guardian Angels etablerede CyberAngels i 1995 i et forsøg på at håndtere online-trusler. CyberAngels hjælper med at gøre folk opmærksomme på problemer, herunder internet sikkerhed, identitetstyveri, cyberpesten og identifikation af seksuelle rovdyr. CyberAngels hjemmeside er fyldt med nyttige oplysninger og har links dedikeret til hjælp til forældre, cybersikkerhed, skoleprogrammer og en sektion kun for børn. CyberAngels Learning Center indeholder information om emner som sikkerhed, at holde børnene trygge, terminologi og fejlfinding af computeren. Det gennemfører også skolebaseret træning, der beskæftiger sig med at beskytte studerende mod mobning, cyberpesten og bander. Ifølge sin officielle hjemmeside planlægger CyberAngels også et program om yderligere internet sikkerhedsspørgsmål vedrørende skoler og familier, et afsnit, der udelukkende er beregnet til teenagere og online-programmer til forældre.

i-SAFE

i-SAFE Inc. er et nonprofit grundlag etableret i 1998 og godkendt af den amerikanske kongres. Formålet med dette program er at uddanne eleverne om, hvordan man undgår farlig, upassende og ulovlig online adfærd. De fleste af sine trænings- og læringssessioner finder sted i skolens rammer; det har dog også fællesskabsprogrammer. i-SAFE kombinerer klasseværelset pensum med fællesskabsprogrammer for at få studerende, lærere, forældre og retshåndhævelse til at gøre internettet til et mere sikkert sted. I-SAFE erklærer, at den har lært i-SAFE-undervisning til over 21 millioner studerende. Adgang til i-SAFEs sikkerhedsprogrammer kræver og abonnement og licens. I-SAFE-webstedet har links til børn og teenagere, undervisere, retshåndhævende myndigheder og forældre, men de angivne oplysninger er vage. Der kræves et abonnement og en licens til at har total adgang til programmet.

McAfee

McAfee, et internet sikkerhedsfirma, har et 10-trins internet sikkerhedsprogram rettet mod at udarbejde nogle grundlæggende internet sikkerhedstips. Dette grundlæggende program er baseret på sikkerhed og har tips til forældre om hvordan man styrer deres børn på internettet. Programmet indeholder også en liste over almindelige farer på internettet samt tips om, hvordan man genkender mistænkelig online adfærd. Desuden giver programmet tips om computerplacering, valg af adgangskode og adgangskodebeskyttelse .