Kernekomponenterne i CCNA-eksamen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Den CCNA, eller Cisco Certified Network Associate, eksamen er en eksamen, der tester det grundlæggende i netværk, især routing og switching. Testen falder under det andet eller 'associerede' niveau af certificeringer, som Cisco tilbyder, og er en god skridt til en givende netværkskarriere.

Sådan fungerer et netværk

Der er otte kerneformål for CCNA-eksamen, den For det første skal beskrives, hvordan et netværk fungerer. Dette omfatter evnen til at beskrive netværksenhedernes formål og funktion og at vide, hvilke af disse enheder der opfylder netværks specifikationer. For at gøre dette skal en bruger være i stand til at læse netdiagrammer samt bruge og kende OSI og TCP / IP-modeller, herunder de forskellige lag i hver model. Det er også vigtigt at vide, hvordan man bestemmer en sti mellem to værter i et netværk og hvordan man fortæller forskellen mellem LAN og WAN.

Sådan konfigureres , Verificere og fejlfinding VLAN'er på en switch

For at konfigurere VLAN'er skal en bruger vide, hvilke typer kabler der anvendes, og de forskellige metoder til Ethernet-netværk (teknologi og MAC). CCNA eksamensmål dækker en grundlæggende forståelse for, hvordan en switch segmenterer et netværk, samt hvordan man konfigurerer og verificerer fjernadgang, VLANs, VTP, RSTP og grundlæggende switch sikkerhed. Et kendskab til, hvad VLAN er, og hvordan de stort set segmenterer et netværk, er nøglen.

IP-adresseringssystemer og tjenester til et mellemstore Enterprise Branch Office-netværk

Internetprotokol er en stor del af forståelsen af ​​en CCNA bør indeholde privat og offentlig IP-adressering, statisk og dynamisk adressering og IPv6-adressering. Desuden er det vigtigt at vide, hvordan man konfigurerer, verificerer og fejler DHCP og DNS på en router. En stor del af forståelsen af ​​IP er, hvordan man Anvend en adresseringsordning ved hjælp af klasserisk og klasseløs adressering og undernetting, især med variabel længdeundernetmasker.

Konfigurer, verificer, fejlfind Basic Router Operations

Dette mål dækker hvordan routing fungerer, herunder grundlæggende routing begreber. Det er vigtigt at vide alt grundlæggende kendskab til en Cisco router, herunder hvad der sker, når det starter op og hvordan man konfigurerer routeren til rute ved hjælp af statiske og dynamiske routingprotokoller (RIP, RIPv2, EIGRP, OSPF). Konfiguration involverer w orking med Cisco IOS, så det er vigtigt at have en god forståelse for, hvordan man styrer Cisco IOS. Grundlæggende fejlfindingsmetoder er nødvendige oplysninger, herunder ping, traceroute og debug).

Passende Admint-opgaver til WLAN

WLAN'er er trådløse netværk. Cisco-eksamensmålene dækker WLAN'er, idet en bruger skal vide grundlæggende trådløse koncepter herunder forskellige komponenter i et lille trådløst netværk, og hvordan disse komponenter fungerer for at forbinde enheder til et trådløst adgangspunkt. Det er også vigtigt at kende og identificere forskellige trådløse sikkerhedsfunktioner, herunder WEP og WPA.

Sikkerhed - trusler og begrænsning

Dette eksamensmål dækker grundlæggende netværkssikkerhedsforståelse, herunder de forskellige trusler, som et netværk kan være udsat for, og nogle fælles måder at forebygge eller opdage disse trusler på. Derudover bør en bruger kende nogle af de fælles sikkerhedsapparater og applikationer, der anvendes i netværkssikkerhed.

NAT og ACL s

En CCNA skal kunne identificere, konfigurere, understrege og fejle adgangskontrollister på routere og switche. Desuden bør en CCNA have en grundlæggende forståelse af Network Address Translation, samt viden om, hvordan man konfigurerer og fejler NAT.

WAN

WAN er bredt område netværk. En CCNA skal kunne til at konfigurere grundlæggende WAN-funktioner som WAN serielt, frame-relay og PPP (point-to-point) forbindelser. En grundlæggende forståelse af VPN (virtuelt privat netværk) er nødvendigt.