Sådan ændrer du et Cisco Telnet-adgangskode

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Ændring af Telnet-adgangskoden

1.

Slut konsolkablet fra computerens COM-port til routerens eller switchens CON-port.

2.

Tilslut til routeren eller switchen ved hjælp af virtuel terminal software.

3.

Tryk på 'Enter' for at få adgang til routeren eller skift og indtast brugerexec-tilstand. Det kan være nødvendigt at indtaste et kodeord.

4.

Skriv 'aktiver' for at indtaste privilegeret exec-tilstand. Igen kan det være nødvendigt at indtaste et kodeord her.

5.

Skriv 'config t' for at indtaste den globale konfigurationsfunktion.

6. < / p>

Skriv 'linje vty 0 4' for at få adgang til Telnet-linjen. Det kan være, at netværksenheden har mere end fire linjer, så det maksimale antal linjer kan indtastes i stedet for '4.' Det indtastede nummer skal dog altid være en mindre end det samlede antal linjer, som adgangskoden er indstillet til. For eksempel dækker 'line vty 0 4' faktisk fem linjer, ikke fire.

7.

Skriv 'password telnet', hvor 'telnet' kan være et vilkårligt password. Ved at indsætte denne adgangskode vil det erstatte ethvert kodeord, der tidligere var indstillet. Når du har indtastet adgangskoden, skal du skrive 'login' for at kræve, at brugerne indtaster adgangskoden, når de får adgang til telnetlinjen.

8.

Bekræft konfigurationen ved at skrive 'do show run' (eller 'show run' i den privilegerede exec-tilstand). Efter bekræftelse skal du gemme konfigurationen ved at skrive 'copy run start' i privilegeret exec-tilstand.

Cisco routere og switche giver mulighed for fjernadgang ved hjælp af Telnet. Dog tillader fjernadgang at give et svagt punkt i netværkssikkerheden, som alle kan Telnet ind i routeren og forårsage et netværksangreb. En måde at sikre Telnet-linjen på er at tilføje et kodeord, hvilket får routeren eller skifte til at spørge om en adgangskode, når en bruger forsøger at logge ind via Telnet.