Sådan opretter du forbindelse til en computer med fjernadgang

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at den computer, du ønsker at oprette forbindelse til, er konfigureret til at tillade fjernadgang. Naviger til computeren 'Fjernindstillinger' ved at klikke på 'Start' -knappen, derefter 'Kontrolpanel', 'Systemvedligeholdelse' og endelig 'System' (sørg for, at mappevisningen er sat til 'Kontrolpanel-hjem' i Vista. Dette kan findes i venstre rude på kontrolpanelet). Vælg 'Fjernindstillinger.'

2.

Gå til fanen 'Fjern' og vælg 'Tillad forbindelser fra computere, der kører en version af fjernskrivebordet.'

3.

Skriv ned computernavnet. Dette er placeret under 'System' -mappen under 'Kontrolpanel.'

4.

Kom på en anden computer og start værktøjet Fjernbordsværktøj. Dette kan findes ved at klikke på 'Start' og skrive 'Remote Desktop' i søgelinjen. Tryk på 'Enter' for at køre programmet.

5.

Indtast computernavnet og administratoradgangskoden (hvis nødvendigt).

Tips og advarsler

  • Deaktiver enhver Antivirus Firewall, du har kørt, herunder Windows Firewall. Hvis du foretrækker, at Windows Firewall fortsætter med at køre, skal du tillade en undtagelse ved at gå til 'Kontrolpanel og vælge' Tillad programmer via Windows Firewall '(dette er placeret under' Sikkerhed '). Rul ned og markér feltet ud for Fjernbetjening.
  • Den adgang til computeren skal være aktiv. Hvis den er slukket eller i dvaletilstand eller dvaletilstand, kan du ikke oprette forbindelse til det.
  • Hvis du er væk fra din computer og skal have adgang til den, skal du bruge funktionen Eksternt skrivebord i Windows. Dette værktøj vil oprette en computer som vært, så enhver computer med de nødvendige privilegier kan tage kontrol over det. Du kan ikke få adgang til filer som en server, men du styrer selve computeren. Værtscomputeren skal først konfigureres for at tillade indkommende forbindelser. Når den er konfigureret korrekt, kan en anden computer bruge Remote Desktop-værktøjet til at få kontrollere.