Trådløs computersikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Beskrivelse

Trådløs sikkerhed indebærer beskyttelse af din trådløse enhed og det netværk, der er vært for det fra uønsket aktivitet. Denne aktivitet omfatter, men er ikke begrænset til, uautoriseret netværksadgang og filadgang og -ændring.

Advarsel

Enhver med den rigtige opsætning kan aflytte de data, der sendes ukrypteret over et trådløst netværk. Kryptering af netværket såvel som alle transmitterede data vil styrke netværkssikkerheden og alle data, der sendes over det.

Potentiel

Når du er tilsluttet et trådløst netværk, kan din trådløse enhed ses på netværket. Dette betyder, at dine filer og data kan opdages, medmindre systemet bruger strenge godkendelsespolitikker. Adgangskodebeskyt alle brugerkonti på systemet, og hvis du bruger en delt mappe, skal du sørge for, at sikkerhedsforanstaltninger også implementeres der.

Overvejelser

Firewalls og antivirusprogrammer er et must på Windows-baserede trådløse enheder. Det er muligt for en infektion at sprede sig over netværket og inficere alle ubeskyttede tilsluttede enheder.

Forebyggelse / løsning

Den bedste beskyttelse kan komme fra velrenommerede og konsekvente sikkerhedsvaner. Vaner som f.eks. Brug af mindst 10 til 15 alfanumeriske adgangskoder, blanding af ændringer i tilfælde af følsomhed og specialtegn kan i høj grad reducere risikoen for uautoriseret adgang eller filændring. Trådløse computere er blevet en stor del af folks liv, fordi de kan tages overalt, hvilket gør det til et praktisk alternativ til at stole på omfangsrige desktop-modeller, men ligesom enhver computer, der ofte lagrer vigtige og personlige oplysninger, er det afgørende, at du holder det sikkert.