Typer af transmissionslinjer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En transmissionsledning overfører energi (elektrisk kraft, akustiske bølger eller elektromagnetiske bølger) fra et punkt til et andet så effektivt som muligt med mindst energitab. Energi kan styres via en almindelig elektrisk ledning, men med enorme tab. En transmissionslinie er en specialiseret enhed, der er designet til at overføre energi fra en afsender (sender) til en modtager (antenne) med mindst mulig energitab. Energitab under transmission afhænger af transmissionsledningens elektriske og fysiske egenskaber, såsom modstand og impedans.

Åben ledningslinje

En åben ledningsoverførselslinje består af to parallelle ledninger. Ikke-ledende afstandsstykker anvendes mellem ledningerne til at adskille og understøtte dem. Afstanden mellem de ledende ledninger er overalt mellem 2 og 6 tommer. Fordelen ved den åbne ledning er dens enkelhed i konstruktion. Den største ulempe ved det åbne trådliniepar er dets høje energitab. Da ledningerne ikke er afskærmet, er energitab via stråling enorm. Derudover er trådparet i stand til at optage tilfældige signaler, hvilket resulterer i interferens (crosstalk). Den trådløse transmissionsliniepar bruges typisk til at transmittere akustiske bølger til telefonapplikationer.

Twisted Pair Line

En tvunget par transmissionsledning dannes, når to isolerede ledningsledere snoet rundt om hinanden. Drejningen annullerer al elektromagnetisk interferens fra nabokilder, såsom krydsning mellem nærliggende wirepar og stråling genereret fra et par UTP-transmissionsledninger med ubeskyttet twisted pair. Twisted pair linjer er afskærmet for at forhindre energitab og ekstern interferens. Den afskærmning, der tilbydes, er typisk metallisk. Fordelene ved en snoet par transmissionsledning er dens størrelse, fleksibilitet og omkostninger. Et par snoet transmissionsledninger er billigere end andre typer kabler. Ulemperne ved et snoet par kabel inkluderer strenge installationskrav. Denne type er ikke effektiv under transmission af videodata, da det vides at forårsage forsinkelser og farvefejl. De forskellige typer af snoet par kabler omfatter lastet snoet par, losset snoet par, sammenbundet snoet par og snoet bånd kabler.

Ubeskyttet snoet par

Et ubeskyttet snoet par af transmissionslinjen består af to kobberledninger, der er individuelt isolerede. Isoleringen er tilvejebragt af en polyvinylchloridcoating. Trådene snoet mere end to gange rundt hinanden for yderligere at reducere ekstern interferens og krydsning. Båndbredden af ​​et ubeskyttet snoet par øges med antallet af vendinger pr. Segment og den måde, hvorpå trådene er blevet snoet. En ubeskyttet twisted pair transmission linje bruges til telefon applikationer og til at forbinde computernetværk. Dets største fordel er dens fleksibilitet og installationslethed. Dets største ulemper er øget ekstern interferens og energitab.