Virkningen af ​​digital teknologi på menneskeliv

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Digital teknologi og den stigende forekomst har påvirket menneskers liv radikalt i de sidste par årtier. Fra fremkomsten af ​​det digitale samfund, der er skabt af computerens opfindelse og ENIAC, har en af ​​de første digitale computere i 1946 til dags dato arbejdet i flere områder af livet, fra kommunikation til finansiering til social interaktion. Du kan se virkningen dagligt i hjem, skoler og kontorer.

Internet

Internettet har bragt en næsten uendelig mængde information lige ind i dit hjem og på arbejdspladsen. I stigende grad er disse oplysninger også tilgængelige for dig, mens du er på vej også. Som et resultat har du adgang til massive mængder menneskelig viden i den tid det tager at downloade en webside. Mange job, der kun var engang med adgang til forskningsbiblioteker eller andre institutioner, kan gøres nu fra dit hjem eller hvor som helst. En virksomheds arbejdsstyrke er blevet spredt, da satellitkontorer kan fungere som om de alle er centralt beliggende. Den digitale teknologi har også skabt nye muligheder for fjern beskæftigelse. Disse ændringer på arbejdspladsen er omstrukturering af arbejdsstyrken og mulighederne for, hvor individuelt liv er også struktureret. Der har været tilsvarende store ændringer i detailhandel, bank og andre industrier.

Kommunikation

Evnen til at komprimere millioner af transistorer på en chip, har en fingerneglens størrelse muliggjort fremkomsten af ​​bærbare cellulære Mobiltelefoner, ikke så længe siden en luksus, er nu allestedsnærværende, og nogle mennesker bruger dem til udelukkelse af traditionelle jordlinetelefoner. Dette gør mobilbrugere universelt tilgængelige og bringer enorm kommunikationskapacitet til din lomme eller taske. Med det kommer virkelige eller underforståede forventninger til universel tilgængelighed. Det er nu nogle gange umuligt at komme væk fra arbejde, som mobiltelefoner en d BlackBerrys med e-mail kapacitet er funktionelle næsten overalt på kloden. Som følge heraf gør disse digitale kommunikationsværktøjer arbejdstagere mere produktive, men de gør også medarbejderen mere forbundet til arbejdspladsen. Arbejdstiden er steget som teknologiske gennembrud, der skulle spare tid, holde mange arbejder hårdere og længere.

Socialt

Socialt netværk, der bruger applikationer som MySpace og Facebook, kan sætte folk i kontakt med hinanden på måder at kunne ikke have været afbildet forud for digital teknologi. Hastigheden og rækkevidden af ​​kontakter, du kan oprette og vedligeholde, betyder, at alle kan findes og nås med en hurtig søgemaskine forespørgsel og en email. Det betyder, at du kan holde trit med venner, der lever en halv klod væk med lethed og betyder også at blive kontaktet af personer, du troede, du måske aldrig ville se igen.