Donationsværktøjer til websider

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Organisationer og enkeltpersoner kan modtage penge online ved hjælp af en række forskellige virksomheders tjenester. Alle de metoder, der bruges til at modtage pengeafgifter på internettet, og disse gebyrer normalt tager form af en procentdel af hver donation. PayPal, Google Checkout og intern e- handelsløsninger er de tre mest almindelige metoder til at modtage donationer online.

PayPal

PayPal giver brugerne mulighed for at indsamle donationer via webknapper. Ifølge PayPal er der ingen fælles gateway-grænseflade eller CGI, scripting nødvendig. PayPal er ikke upfront-omkostninger til at bruge PayPal til at indsamle donationer, og PayPal opkræver modtageren en vis procentdel af hver donation, der betales. PayPal-donationer kan betales enten som faste beløb fastsat af donationsmodtageren, eller de kan betales i beløb, der vælges af donoren.

Google Checkout

Google Checkout giver gratis donationsbehandling til alle modtagere af Google Grants, som er et program, der tildeler gratisannoncering for at vælge nonprofit organisationer. Modtagere af donationer vurderes et gebyr på en vis procentdel af de donerede penge. Google Checkout tilbyder donationsknapper, hvilke webmastere kan sætte på deres hjemmesider. Alternativt kan webstedsejere integrere Google Checkouts donationssider på deres websteder på samme måde som Google Checkouts indkøbskurvfunktion.

Intern e-handel

Interne e-handelsløsninger er den højeste forside af De vigtigste muligheder for at modtage donationer online, men på lang sigt kan de spare penge på organisationer. De gebyrer, som kreditkortselskaber tager for at modtage donationer online, er ikke så høje som de gebyrer, der er taget af PayPal og Google Checkout. Oprettelse af en intern e-handelsportal er imidlertid svært og tidskrævende, og det er ikke let at undvære teknisk udvikling af webudvikling. En intern e-handelsløsning giver også bedre sporing af kundedata end andre metoder til at modtage penge online.