Forskel mellem internet switcher og router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Router

Routere er mere komplicerede end en switch. En router har evnen til at videresende, blokere og styre trafikken inden for et netværk. Routere bruges også på internettet, så brugerne er i stand til at hente websider fra værtsservere.

Switch

En switch har ikke en router, men den kan 'lære' hvor maskiner er placeret på netværket. Det betyder, at næste gang kommunikationen sendes til den pågældende maskine, ved skifteren automatisk, hvor den skal sendes. Dette gør det effektivt til interne netværk.

Fordele

Både routeren og en switch har den fordel at forbedre hastighedsydelsen på et netværk. Routeren er bedre til flere subnets installeret på store netværk, men en switch kan øge overførselshastigheden for små netværk.

Funktioner

Routere og switche har flere porte på bagsiden af ​​enheden. Ruterne leveres dog med en interfacekonsol, der er tilgængelig ved hjælp af en webbrowser. Dette er til programmering af enhedens routingstabel og port videresendelse.

Omkostninger

Omkostningerne ved en router eller switch er afhængig af mængden af ​​porte, der er installeret på enheden. Da en switch har mindre kapaciteter, er det et mere overkommeligt valg på et lille hjemmenetværk. Routere og switche er intern netværkshardware, der bruges til at styre computerkommunikationstrafik til dets destination. Routere og switche har forskellige muligheder, så ved at kende forskellen hjælper det med at designe et internt netværk.