Hjælp med netværk og internetadgang via satellit

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forbindelse

Satellit Internet er enestående, fordi der er dækning hvor som helst i verden; du skal bare være udstyret med midlerne til at genoplive signalet. En satellit-internetforbindelse består af udstyr nside og uden for dit hjem eller bygning. Udenfor har du brug for en antenne med sende- og modtagelektronik samt en lille skål, som hjælper dig med at modtage satellitsignal. Du har brug for et koaksialkabel, der kører fra dit udendørs udstyr til din indendørs modtagelsesenhed (IRU) og indendørs Transmissionsenhed (ITU). Disse udstyrssektorer forbinder din computer via Universal Serial Bus (USB) -kabel.

Sådan virker det

Når du klikker på en webside, sender dit satellit-internetudstyr signaler til dit internet udbyderens operationscenter, hvorefter informationen stråles tilbage til dit modtagelsesudstyr og ind i din computer. Denne proces resulterer nogle gange i langsomme downloadtider, hvilket kan virke som et netværksproblem. Du bør dog være tålmodig, fordi grunden til, at satellitforbindelsen er sommetider langsom, er signalet skal rejse så store afstande for at bringe oplysninger til din computer, og ikke fordi der er et problem med dit netværk eller udbyder.

Restriktioner

Nogle satellit-internetudbydere pålægger kunderne begrænsninger, som undertiden er nødvendige for alle forbrugere at have adgang til internettet. Virksomheden kan begrænse din gennemstrømning (eller internetbrug), hvis din systembrug overstiger en bestemt tærskel i længere tid. Dette kan nogle gange ske, hvis du downloader store filer hele tiden, men den gennemsnitlige internetbruger behøver ikke at bekymre sig om denne begrænsning.

Virksomheder gør det fordi alle brugere, der forbinder til internettet via den samme satellit, som du deler et stykke af signalet, så hvis en kunde bruger for meget information, kan alle brugere i netværket har ikke retfærdig adgang til internettet. Satellit Internet kan sammenlignes med andre højhastigheds-internettjenester, såsom DSL eller kabel. Men den måde, hvorpå den forbinder, hvordan den fungerer, og de begrænsninger, du måtte være under med satellit-internet, gør det til en unik måde at få adgang til internettet på.