Hvad er definitionen af ​​en computerkriminalitet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

De to kategorier af computerkriminalitet er forbrydelser, der retter sig mod computere eller computernetværk og forbrydelser, der bruger computere til at begå lovovertrædelser.

Funktioner

Forbrydelser, der er målrettet mod computere eller netværk, omfatter at sende virus eller såkaldte 'malware' (ondsindede programmer). Kriminelle bruger computere til at begå sådanne forbrydelser som børnepornografi, cyberstalking (såsom chikanering via e-mail eller på et socialt netværk) og identitetstyveri.

Betydning

Med forbrydelsen af ​​internettet er computerkriminalitet blevet mere udbredt. De retshåndhævende myndigheder i hele verden har udviklet specialiserede enheder til bekæmpelse af computerkriminalitet.

Advarsel

Det amerikanske justitsministeriums nationale justitsinstitut fandt, at statslige og lokale retshåndhævende myndigheder mangler tilstrækkelig viden, personale og andre ressourcer for bedre at bekæmpe elektroniske forbrydelser.

Expert Insight

Den britiske journalist Misha Glenny, forfatter til bogen 'McMafia' om global organiseret kriminalitet, skrev, at globale organiserede kriminalitetsgrupper i Rusland, Østeuropa og andre områder har brugt computere for forbrydelser lige fra identitetstyveri til cyberterrorisme, rettet mod offentlige computersystemer og netværker. Mennesker rundt omkring i verden bruger computere til at arbejde, spille, shoppe, nyde musik og videoer, og endda socialisere. Men i dagens sammenhængende verden kan computeren også være et værktøj - og et mål - for forbrydelse.