Hvordan opretter jeg et netværk mellem to computere?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut modemet, der bærer dit internet-signal til et centralt hub eller en router. Du kan vælge at bruge enten en trådløs router eller en router med Ethernet-forbindelser. Nogle routere har begge.

2.

Tilslut hver computer til routeren enten trådløst eller ved hjælp af et Ethernet-kabel. Hvis du bruger en trådløs router, skal du først oprette den trådløse forbindelse. I Windows skal du køre guiden 'Indstil en trådløs router eller adgangspunkt' i afsnittet 'Netværk og internet' i kontrolpanelet på netværkets centrale computer. Du skal midlertidigt oprette forbindelse til routeren med et Ethernet-kabel at køre guiden og oprette den trådløse forbindelse.

3.

Kør guiden 'Opsæt en trådløs router eller adgangspunkt' fra den anden computer for at forbinde den til netværk. Hvis der tilsluttes via et Ethernet-kabel, skal netværket allerede oprettes.

Tips og advarsler

  • Du kan manuelt konfigurere indstillingerne for dit netværk ved at navigere til afsnittet 'Netværk og internet' i vinduets kontrolpanel. Her kan du ændre IP-adressen på hver computer samt sikkerhedsindstillinger.
  • Et ubeskyttet trådløst netværk gør det muligt for enhver computer inden for rækkevidde at få adgang til ikke kun din internetforbindelse, men også dine filer, hvis du har offentlig deling aktiveret. Altid adgangskode beskytte dit netværk for at undgå tab af følsomme oplysninger.
  • Dage med vanskelige hjemmenetværkskonfigurationer er overstået. De nyeste operativsystemer er alle designet til at oprette forbindelse til netværk i en plug-and-play-mode, selvom der kan tages et par ekstra trin for at oprette forbindelse til et trådløst netværk. Opsætning af et netværk mellem to computere er lige så nemt som at tilslutte et Ethernet-kabel mellem de to, men at tilslutte via en router giver mulighed for større funktionalitet, som f.eks. Internet- og printerdeling og muligheden for at tilføje flere computere.