Hvordan tillader jeg min computer at blive set på mit hjemmenetværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer din computer til hjemmenetværk

1.

Klik på 'Start' menuen, klik på 'Kontrolpanel' og vælg 'Netværk og internetforbindelser.'

2.

Klik på 'Network Setup Wizard.' Guiden Vinduet åbnes. Følg vejledningen i netværksopsætningsguiden. Vælg den forbindelsesmetode, der gælder for dit hjemmenetværk. Indtast din computers beskrivelse og arbejdsgruppens navn.

3.

Sørg for, at arbejdsgruppens navn svarer til arbejdsgruppens navn på andre computere i dit hjemmenetværk. Udfør guiden Netværksopsætning , og genstart derefter din computer.

Kontrollér netværksforbindelser

1.

Kontroller, at din computer er korrekt forbundet til netværket via hub, switch eller router, hvis du bruger et Ethernet-kabel. Hvis du bruger en trådløs forbindelse, skal du køre Netværksguiden som beskrevet i det foregående afsnit.

2.

Højreklik på ikonet Netværk og vælg 'Diagnose og reparere' eller 'Reparer' i rullemenuen.

3.

Udfør en ping-test for at se, om du har forbindelse til andre computere i dit netværk. Klik på 'Start' menuen, vælg 'Kør' og skriv 'cmd' på kommandoprompten.

4.

Skriv 'ping' ved DOS-prompt og indtast IP-adresse, der svarer til den computer, du forsøger at pinge. Tryk på Enter. Resultaterne af pingstatistik vil fortælle dig, hvor mange pakker der blev modtaget ud af den sendte og de pakker, der var tabt. Vær opmærksom på at for at vide, hvad der er en IP-adresse på en computer, skal du skrive 'ipconfig' på DOS-prompten.

Tænd for netværksopdagelse

1.

Klik på 'Start' -menuen og få adgang til 'Kontrolpanel'.

2.

Klik på 'Netværk og Internet', og klik derefter på 'Netværks- og delingscenter.'

3.

Vælg og aktiver funktionen 'Tænd for netværksopdagelse' og klik på 'Anvend'. Dette skal gøre det muligt for computeren at se andre computere i dit hjemmenetværk.

Skift arbejdsgruppens navn

1.

Har et fælles arbejdsgruppe navn til al computer dit hjemmenetværk. Klik på 'Start' -menuen og få adgang til 'Kontrolpanel.'

2.

Klik på ikonet 'Ydelse og vedligeholdelse', og vælg derefter 'System'.

3.

Sørg for, at fanen 'Computer Name' er valgt, og klik på knappen 'Change'. En dialogboks åbnes.

4.

Skift arbejdsgruppens navn, så det matcher arbejdsgruppens navn på de andre computere i dit hjemmenetværk. Klik på 'OK' i dialogboksen og i vinduet 'Systemegenskaber'.

Hvis du har flere computere, der bruges hjemme, er det en god ide at oprette et hjemmenetværk, som giver dig mulighed for at dele internet- og udskrivningsforbindelser samt gøre fildeling hurtig og nem. Når du støder på problemer med forbindelsen mellem netværket computere, er der et par ting, du kan gøre for at finde problemet og løse det hurtigt.