Sådan aktiveres Routing Information Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kontrolpanel.' I vinduet, der åbnes, skal du dobbeltklikke på ikonet 'Administrative værktøjer'. Dobbeltklik på 'Routing and Remote Access' i dette vindue. Dette åbner din RIP-konsol.

2.

Højreklik på dit servernavn og vælg 'Konfigurer og aktiver router og fjernadgang.' Dette åbner et nyt ejendomsvindue, hvor du konfigurerer protokollen, hvorefter den aktiveres.

3.

Højreklik på 'Ny routingprotokoll' i afsnittet 'IPv4'. Vælg 'Ny Routing Protocol' fra listen over menupunkter.

4.

Vælg 'RIP version 2 for Internet Protocol' fra listen over protokoller. Klik på knappen 'Ok' for at gemme indstillingerne. Et nyt ikon vises med etiketten 'RIP.' Højreklik på det og vælg 'Egenskaber'.

5.

Vælg 'Periodisk opdateringsfunktion' og tryk på 'Ok' -knappen. Serveren er nu konfigureret til at acceptere RIP-protokollklienter på dit netværk.

Ruteplaneringsinformationsprotokollen (RIP) er en del af Windows-servere. Protokollen bruges til at interfere med routere på netværket. Når du har en computer, der skal kommunikere med netværket, ripper RIP-protokollen oplysningerne fra computeren til serveren. Serveren relæer derefter oplysningerne til den rigtige modtagermaskine. Denne konfiguration udføres i Windows-server-routing og fjernadgangsprogrammet.