Effektive dataoverførselsmetoder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Det er vigtigt at gemme båndbredde under dataoverførsel, især hvis du udvikler en internetbaseret protokol, der indebærer mange filoverførsler eller streamingkommandoer, såsom hypertekstoverførselsprotokol eller neo-modus direkte forbindelse. Jo mere du reducerer mængden af ​​overførte bytes, jo mindre båndbredde skal du udføre en opgave. Husk også, at CPU-brugen klatrer som kompression gør.

Bzip2-komprimering

BZip2 er en almindelig type kompression, der bruges til overførsel af filer og streamingkommandoer via en protokol. Protokoller, såsom NMDC og avanceret direkte forbindelse, bruger det interchangeably mellem klienten og serveren, og imellem direkte klientkommunikation. Alt dette afhænger af, hvad der sendes gennem håndtrykket - begyndelsen af ​​protokollens interaktion, når computere introduceres til hinanden. BZip2 er åben og patentfri, så du kan bruge den som du ønsker på nogen måde, som du vil. Du skal bare læse licensoplysninger, der følger med, inden du beslutter dig for at ændre algoritmen.

GZip Compression

Hvis du er en webadministrator, er du sikkert bekendt med GZip, som den bruges til at komprimere webelementer på websteder. Ligesom BZip2 forhandles brugen af ​​GZip mellem klienten og serveren lige efter at klienten initierer en forbindelse. Det kan bruges effektivt til overførsel af filer og data blokke. I modsætning til BZip2 fungerer GZip imidlertid ikke så effektivt som en streamingcompressor til data. Du kommer til den konklusion, at det vil være lidt voluminøst i streamingdata, hvis Du har et kig på sin algoritme. GZip's algoritme er ikke patenteret, så du kan ændre den som du ville ønske.

Binære protokoller

For dem, der ønsker at udvikle en effektiv protokol, kan integrerende komprimeringsalgoritmer være lidt modproduktiv. Selvom komprimering sparer dig båndbredde, er du stadig tilbage med en stigning i CPU-brug. For effektivt at reducere behandlingstiden for en kommando, både fra klienten og serveren, kan du oprette en binær protokol til dataoverførsel. En binær protokol er en protokol, der sender 1 eller 2 byte, der fungerer som kommandoer. Du kan f.eks. Have en kommando til at starte en filoverførsel fra serveren, som normalt kaldes 'F\_INIT' i en strengprotokol, men vil ende med at blive kaldt '9 3' i en binær protokol. Dette reducerer i høj grad mængden af ​​båndbredde, der anvendes og opretholder processor effektivitet. Selvom det lyder godt, er det stadig bedre at bruge komprimering hånd i hånd med en binær protokol for at reducere båndbreddeforbruget, hvis du har råd til at forbruge en håndfuld CPU-strøm.