Sådan aktiveres DHCP på Windows 2000 Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Indstillinger.' Vælg 'Kontrolpanel' link. Dobbeltklik på 'Administrative værktøjer' og dobbeltklik derefter på 'DHCP.'

2.

Højreklik på servernavnet og vælg 'Tillad.' Uden autorisation vil DHCP-serveren ikke tildele IP-adresser til klientmaskiner.

3.

Højreklik på servernavnet i venstre side af vinduet og vælg 'Ny rækkevidde. ' Dette åbner en guide, der vil lede dig igennem processen. Klik på knappen 'Næste' i åbningsvinduet.

4.

Indtast et navn og en beskrivelse af omfanget på det næste skærmbillede. Dette kan være et venligt navn. Klik på knappen 'Næste'.

5.

Indtast det IP-adresseområde, du vil tjene til klientmaskiner. Du kan f.eks. Angive dit anvendelsesområde til at levere 50 IP-intervaller ved hjælp af 192.168.1.2 til 192.168.1.51. Klik på knappen 'Næste'.

6.

Tilføj en ekskluderet IP-adresse. Udelukkede IP-adresser omfatter dem, der er statisk tildelt, som f.eks. Servere eller routere. Klik på knappen 'Næste'. På det sidste skærmbillede skal du vælge 'Afslut'. DHCP-tjenesten er nu aktiveret på Windows-maskinen.

Et Windows-netværk er kompatibelt med Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP). For at aktivere protokollen på din Windows 2000-server skal du angive et anvendelsesområde. Et anvendelsesområde er listen over IP-adresser, som serveren vil tildele klientmaskinerne på netværket. Når konfigurationen er konfigureret, er serveren klar til at vise IP-adresser, og du kan forbinde klientmaskiner i hele netværket. Windows 2000 leveres med en DHCP-konsol, hvor du aktiverer protokollen.